Actualitate

Cel mai bun inceput de sezon pe litoral din ultimii 3 ani. Cu 20% mai multi turisti ca in 2011

Publicat: 30 iun. 2012

Presedintele ANAT Romania, Corina Martin, sustine ca numarul turistilor aflati in aceasta perioada pe litoral este cu 20 la suta mai mare decat anul trecut, sustinand ca asistam la cel mai bun inceput de sezon din ultimii trei ani.

"A crescut numarul de turisti pe litoral in acest moment fata de anul trecut cu 20 la suta, este cel mai bun sezon, pana in acest moment fata de ultimii trei ani. De cand a inceput criza, nu am mai avut un inceput de vara atat de bun. De cateva weekenduri avem grad de ocupare foarte mare, in Mamaia, in primul rand, pe Mamaia stam foarte bine", a declarat Corina Martin, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la ANAT.

Ea a precizat ca a crescut si numarul turistilor care vin pe litoral prin agentiile de turism, tot cu 20 la suta, si a tinut sa reaminteasca faptul ca informatiile care apar in mass-media despre cresterea tarifelor pe litoral se refera la pretul de la receptie si nu la vacante deja platite prin intermediul agentiilor de turism.

"A crescut numarul turistilor care vin pe litoral prin agentiile de turism cu 20 la suta, de asemenea. De ce spun acest lucru ? Deoarece presa are aceasta tendinta ca atunci cand ne apropiem de 1 iulie sa spuna ca se majoreaza tarifele pe litoral. La receptie sigur cresc tarifele pentru ca se intra in sezon, iar pe masura ce ne apropiem de varful de sezon cererea este mai mare si cei care vin la receptie vor gasi tarife mai mari. Asa cum am spus intotdeauna, tariful de receptie este tariful fraierului, de aceea sunt si foarte putini cei care vin la receptie, in general, merg catre agentii. si sa va spun de ce nu cresc tarifele la agentii deoarece contractele intre hotelieri si agentii sunt incheiate anul trecut la Bursa Litoral, iar in baza acestor contracte, agentiile au publicat cataloage, brosuri, pe site-urile lor sunt tarifele asa cum le-au lansat in decembrie si ianuarie in programul inscrieri Timpurii al ANAT, asadar, sunt puse in vanzare inca de atunci si nu se pot modifica", a explicat Corina Martin.

Ea a mai spus ca aproximativ 70 la suta din turistii care vor sosi de acum incolo pe litoral si-au achizitionat vacantele inca de la inceputul anului, prin programul Inscrieri Timpurii, beneficiind de un discount de pana la 30 la suta.loading...

Adauga un comentariu