News Flash:

Cel mai bun restaurant din lume, inchis pentru doi ani

28 Ianuarie 2010
781 Vizualizari | 0 Comentarii
El Bulli
El Bulli, desemnat cel mai bun restaurant din lume, in mai multi ani, de catre ghidul de specialitate Michelin, va fi inchis pentru o perioada de doi ani - 2012 si 2013 -, decizie luata de Ferran Adrià, maestru bucatar si patronul restaurantului, informeaza Financial Times. Ferran Adrià, unul dintre cei mai cunoscuti experti culinari din lume, specializat in gastronomia moleculara, a dat aceasta veste marti, la o gala organizata in onoarea sa la targul Madrid Fusión. O masa la El Bulli, din orasul Roses, in apropierea Barcelonei, costa peste 200 Euro de persoana, insa decizia de a inchide restaurantul nu are nimic de-a face cu criza economica ce a lovit Spania in ultimele luni: toate locurile in restaurant sunt rezervate la inceputul fiecarui an - 2010 este deja complet. Adrià, care este pionier in ceea ce priveste abordarea gastronomiei ca stiinta, precum si ca o forma de arta, este faimos pentru spumele sale din legume si combinatiile neasteptate precum porumbel cu caviar de mure si bomboane din foie gras (ficat de gasca). El a insistat ca numele El Bulli nu va disparea si ca bucataria va ramane deschisa ca laborator de cercetare pe perioada celor doi ani. Decizia, spune el, este personala si profesionala si va permite angajatilor sai sa traiasca din nou o viata normala. "In acest timp voi analiza know how-ul retetelor, tehnicile si stilurile pe care restaurantul El Bulli le-a abordat in ultimii 30 de ani de dezvoltare creativa - lucru care va fi prezentat in mod exhaustiv si detaliat intr-o enciclopedie", a explicat Adrià. El Bulli este considerat unul dintre cele mai rafinate si originale restaurante. Spaniolii il privesc pe Adrià ca pe un varf de lance in inovarea traditiei gastronomice, permitand Spaniei sa exporte idei si produse gastronomice in toata lumea. Adrià a declarat ca in toamna acestui an va preda un curs la Universitatea Harvard (SUA) ca parte din munca sa alaturi de Food and Science Foundation din Catalonia. Intre timp, restaurantul va fi deschis din iunie si pana in decembrie, pana in 2011 inclusiv.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1552 (s) | 22 queries | Mysql time :0.041845 (s)