Culinar

Cel mai bun tiramisu după rețeta originală. Cum să îi impresionezi pe cei de la masă cu un desert rafinat

Publicat: 16 aug. 2022
tiramisu reteta originala
Deliciosul tiramisu este pe placul multora dintre noi, fiind un desert gustos, aromat și ușor de făcut acasă.

Dacă vrem să pregătim acasă un desert savuros, atunci ideal este cel mai bun tiramisu după rețeta originală. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final îi vom cuceri pe cei dragi cu un tiramisu irezistibil. Gustosul tiramisu este perfect la mesele festive, dar poate fi făcut ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar. Iată cum să îi impresionezi pe cei de la masă cu un desert rafinat.

Tiramisu după rețeta originală, gustos și aromat

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de preferințe. Pentru iubitorii de prăjituri rafinate, gustoase și cu un aspect inedit, ideal este savurosul tiramisu ce poate fi pregătit acasă după rețeta originală. Acest deliciu culinar este extrem de aromat și pe placul multora dintre noi.

Savoarea oferită de cafea, pișcoturile însiropate și frișca fină fac din acest desert un adevărat spectacol la mesele festive. Gustosul tiramisu poate fi pregătit la ceas aniversar, dar și în momentele în care vrem să ne răsfățăm cu un desert sofisticat și delicios.

Pe lângă cel mai bun tiramisu, putem face foarte ușor acasă prăjitura Floare de Colț cu ananas. Această prăjitură îi va cuceri chiar și pe cei mai pretențioși de la masă. Acest desert este încântător datorită cremei delicioase și a blatului pufos, însiropat și aromat.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert tradițional, care să amintească de vremea copilăriei, ideal este checul pufos cu lapte. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul va fi garantat, iar la final vom obține un chec de casă delicios.

Deliciosul tiramisu este adorat de mulți dintre noi, fiind un desert irezistibil nelipsit de la mesele festive.

Cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert rafinat

Pentru a pregăti acasă deliciosul tiramisu după rețeta originală avem nevoie de 2 ouă, 50 g de zahăr, 250 g de Mascarpone, 200 ml de smântână, cafea, cacao și frișcă.

Mai întâi se bate smântâna foarte bine până capătă o textură densă și fină. După aceea se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile foarte bine până devin cremoase. După aceea, se bat gălbenușurile împreună cu zahărul, apoi se adaugă și mascarpone și smântâna și se amestecă foarte bine până când toate aceste ingrediente se omogenizează și obținem o cremă densă.

Ulterior, trecem pișcoturile prin cafea și le așezăm în tavă unele lângă altele. Peste primul strat de pișcoturi punem un strat de cremă delicioasă și continuăm tot așa în funcție de câte straturi vrem să aibă gustosul tiramisu.

Acest desert se decorează cu cacao pe toată suprafața, iar dacă vrem să oferim un plus de savoare, putem adăuga și un strat fin de frișcă. Pișcoturile pot și date prin cafea și lăsate simple sau pot fi însiropate, în funcție de preferințe. Se pune tava cu tramisu la frigider și se lasă până când crema capătă o textură densă.

La final se scoate de la rece, se porționează și se servește ori de câte vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar. Cu siguranță vom obține cel mai bun tiramisu făcut după rețeta originală.

Deliciosul tiramisu este pe placul multora dintre noi, fiind un desert gustos, aromat și ușor de făcut acasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul va fi garantat și îi vom cuceri pe cei dragi cu un desert savuros.
Adauga un comentariu