Sanatate

Cel mai bun unguent pentru hemoroizi: Ce ne recomandă proctologii

Publicat: 12 nov. 2021

Problemele cauzate de boala hemoroidală afectează din ce în ce mai multe persoane, mâncărimea, durerea, arsura, mișcările intestinale incomplete și sângerările rectale fiind simptome deranjante pentru oricine. Tocmai de aceea este bine de știut care este cel mai bun unguent pentru hemoroizi pentru a scăpa de disconfortul creat de boala hemoroidală.

Hemoroizii reprezintă o boală ce se apare ca urmare a insuficienței țesutului conjunctiv care menține vasele plexului hemoroidal în tonusul adecvat. Astfel apar vasele mărite, ale căror pereți devin mai subțiri, se umflă spre exterior, sângerează și se inflamează periodic.

Această boală afectează persoanele de toate vârstele, dar mai ales pe cei care au un loc de muncă sedentar și au un stil de viață mai puțin activ.

De jenă, multe persoane aleg să nu meargă la un doctor pentru a vedea exact care este rezolvarea problemelor cauzate de boala hemoroidală. Neglijarea și subestimarea acestei afecțiuni poate duce în multe cazuri  chiar la intervenție chirurgicală.

Din fericire, în prezent există mai multe soluții medicamentoase, dar și tratamente naturiste și ceaiuri care ajută la eliminarea bolii hemoroidale.

persoana care sufera de hemoroizi

Care sunt simptomele bolii hemoroidale

Simptomele care apar la persoanele ce suferă de boala hemoroidală sunt multiple și pot să difere de la o persoană la alta. În cele mai multe cazuri, săngerarea la nivelul anusului este un prim simptom. Sângele este roșu aprins și nu se amestecă cu scaunul în vasul de toaletă.

Un alt simptom al bolii hemoroidale este durerea. Cel mai frecvent aceasta apare în cazul hemoroizilor externi, mai ales după un episod de constipație, diaree sau efort fizic intens.

Pruritul anal este un alt simptom al bolii hemoroidale. Acesta este, de obicei, însoțit de o secreție anală care pătează lenjeria, dar și de de o senzație de presiune anală.

Umflăturile apărute în zona rectală asociate cu un disconfort la statul în șezut este un alt semn că suferi de hemoroizi.

persoana care sufera de hemoroizi

Cel mai bun unguent pentru hemoroizi: Care trebuie să fie ingredientele

Pentru tratarea hemoroizilor se poate apela la unguente. Aceasta reprezintă o formă de dozare moale pe bază de componente grase cee aplică pe pielea deteriorată și pe membranele mucoase ale anusului.

În momentul în care alegeți un unguent pentru hemoroizi trebuie să știți din ce ingrediente este făcut, pentru a ști exact care sunt beneficiile acestora. Persoanele care au anumite alergii trebuie să țină cont de faptul că aceste unguente ar putea avea niște ingrediente la care să fie alergice.

persoana care sufera de hemoroizi

Printre ingredinetele cel mai des folosite la unguentele pentru henoroizi se numără gălbenelele, tătăneasa și mugurii de plop. Aceste unguente au acțiune antiinflamatoare, cicatrizează rănilor, regenerază țesuturilor și sunt folosite pentru combaterea bacteriilor.

Unguentele pentru hemoroizi oferă calmare și ușuarare imediată, comparative cu supozitoarele, care necesită mai mult timp până să își facă efectul. În cazul în care aveți hemoroizi în stare mai avansată, atunci indicat ar fi să cumpărați un unguent antispastic, iar în cazul în care vreți doar să calmați zona respective, aveți nevoie de un unguent cu efect analgezic.

persoana care sufera de hemoroizi

Adauga un comentariu