Gadgeturi

Cel mai „cool” gadget inutil din lume

Publicat: 27 apr. 2012

Americanul Matt Richardson a creat o camera foto echipata cu o mini-imprimanta, care dupa fiecare fotografie scoate un bon cu descrierea imaginii, scrie Daily Mail.

Richardson, care se descrie pe blogul sau drept „pasionat de tehnologie„, a explicat principiul extrem de simplu dupa care functioneaza camera foto. Dupa ce este realizata o fotografie, aceasta este trimisa pe internet catre Amazon Mechanical Turk, un site unde colaboratorii sunt platiti pentru a efectua sarcini foarte simple pentru oameni, care insa nu pot fi efectuate de calculatoare.

Gadget

Acolo, o persoana scrie 10-15 cuvinte despre ce vede in imagine si trimite textul inapoi catre camera foto, care il tipareste pe un bon. Descrierea imaginii de mai sus, scrisa de un colaborator al Amazon Mechanical Turk, este urmatoarea: „O imagine decolorata a unei cladiri darapanate. Pare ca are nevoie de reparatii„.

Richardson spune ca aceasta tehnologie ar putea fi foarte utila daca ar fi automatizata. El sustine ca este greu sa te uiti la mii de fotografii si sa le oferi cate o descriere manuala. Americanul sustine ca prototipul sau, intitulat „Descriptive Camera„, este primul pas pentru ca tehnologia sa devina realitate.

„Descriptive Camera” costa 1,25 dolari, iar timpul mediu in care descrierea unei fotografii este tiparita este de sase minute. Marele neajuns al aparatului foto al lui Richardson este ca acesta nu este, deocamdata, portabil.

Daily Mail scrie ca Richardson nu este la prima inventie: mai demult, a creat o telecomanda care da televizorul pe mut cand aude un cuvant preselectat.loading...

Adauga un comentariu