Actualitate

Cel mai cunoscut avocat iesean incearca sa scape de puscarie! Procurorii vor mai mult!

Publicat: 19 apr. 2015
1

@ Emotie mare pentru Mihail Vlasov: dosarul sau a ajuns saptamana trecuta la Inalta Curte de Casatie si Justitie @ El vrea o pedeapsa mai mica, procurorii cer majorarea pedepsei @ In prima instanta a fost condamnat la patru ani cu executare

Dosarul pe baza caruia avocatul iesean Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a fost condamnat in prima instanta la executarea unei pedepse de patru ani de inchisoare a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mihail Vlasov a formulat apel impotriva sentintei date de Curtea de Apel Bucuresti in speranta ca magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor fi mai indulgenti. Pe de alta parte, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) s-au declarat si ei nemultumiti de decizia primei instante de judecata dorind o pedeapsa mai mare pentru Vlasov. Primul termen de judecata va avea loc la finalul acestei saptamani, pe data de 24 aprilie. In acest dosar, Mihail Vlasov a fost prins in flagrant cand a luat banii de la denuntator pe data de 18 martie 2014. Procurorii au instrumentat acest dosar la foc automat. Potrivit rechizitoriului trimis de procurori pe rolul instantei de judecata, pe data de 2 septembrie 2013, o societate comerciala a sesizat Camera de Comert si Industrie a României – Curtea de Arbitraj Comercial International, cu o actiune arbitrala formulata împotriva denuntatorului si a unei alte persoane.

„Obiectul actiunii era reprezentat de obligarea celor doi pârâti sus-mentionati la plata, în solidar, a sumei de 5.500.000 de lei, reprezentând daunele suferite de reclamanta ca urmare a nerespectarii, de catre acestia, a contractelor de management comercial si management financiar. Judecarea acestei actiuni a fost amânata de mai multe ori, unul dintre termene fiind stabilit pe data de 19 martie 2014. Printr-un intermediar, denuntatorul a aflat ca inculpatul Vlasov Mihail ar fi interesat de industria de tipar din România si ca acesta din urma ar dori sa-l cunoasca. La data de 13 martie 2014, în urma unei programari prealabile, denuntatorul s-a prezentat la biroul inculpatului Vlasov Mihail, situat în sediul Camerei de Comert si Industrie a României”, se arata in rechizitoriul procurorilor. La discutiile dintre omul de afaceri si Mihail Vlasov, acesta din urma i-a spus ca va pierde procesul in cazul in care refuza sa-i plateasca o suma de bani. Suma totala ceruta a fost de 1 milion euro. Prima transa a fost de 200.000 euro. Cand a primit acesti bani a fost organizat flagrantul.

Adauga un comentariu