Actualitate

Cel mai cunoscut director din Primarie a divortat! Vezi ce i-a lasat nevasta in urma partajului

Publicat: 26 mai 2013

@  Cosmin Coman, directorul Directiei Dezvoltare si Programe Europene si sotia sa, Maria Gabriela Coman, au divortat pe data de 29 aprilie anul acesta, la un birou notarial de pe bulevardul Stefan cel Mare numarul 10 @ In urma partajului, Cosmin Coman s-a ales cu un teren de 5.400 metri patrati la Aroneanu si unul de 2.000 metri patrati la Podu Iloaiei

Unul dintre oamenii de incredere ai primarului Gheorghe Nichita a divortat in urma cu cateva saptamani in mare secret de sotia sa. Este vorba despre Cosmin Coman, directorul Directiei Dezvoltare si Programe Europene din cadrul municipalitatii iesene, care a divortat de sotia sa Maria Gabriela Coman, pe data de 29 aprilie. Potrivit unor surse, motivul divortului ar fi o relatie extraconjugala pe care Cosmin Coman o avea cu una dintre subordonatele sale de la Primaria Iasi. Cei doi nu au vrut sa se mai complice cu instantele de judecata si pentru ca acum legea permite, au decis sa obtina documentele care atesta ca s-au despartit la un birou notarial de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Tot aici cei doi soti au negociat si modul in care au impartit bunurile. Daca inainte, Cosmin Coman era privit ca unul dintre cei mai instariti directori din administratia municipala, dupa divort Cosmin Coman s-a ales cu doua terenuri agricole, unul situat in extravilanul comunei Aroneanu, iar celalalt in extravilanul orasului Podu Iloaiei. Conform contractului de partaj voluntar atestat de acelasi notar public, care a constatat divortul, sotii Cosmin Iuliu Coman si Maria Gabriela Coman au decis sa imparta patru suprafete de teren. In primul rand este vorba despre o suprafata de 5.400 metri patrati de teren situata in extravilanul comunei Aroneanu, achizitionata de cei doi soti in anul 2004. O alta proprietate se refera la 6.000 metri patrati teren situat in comuna Miroslava, cumparata de cei doi soti in anul 2005. De asemenea, in contractul de partaj voluntar, se precizeaza ca familia Coman a cumparat in anul 2005 si o suprafata de 2.250 metri patrati de teren in comuna Tomesti. Ultima proprietate disputata este un teren de 2.000 de metri patrati in extravilanul orasului Podu Iloaiei. Se pare ca in urma partajului, Coman a ramas cu terenurile mai putin valoroase, adica terenul de 5.400 metri patrati din Aroneanu si suprafata de 2.000 metri patrati din extravilanul orasului Podu Iloaiei. Cei doi soti mai detin si o casa in municipiul Iasi, pe strada Valea Adanca numarul 40, dar aceasta proprietate nu a facut obiectul partajului. Oricum, potrivit unor surse, in acest imobil a ramas fosta sotie a lui Coman, impreuna cu cei doi copii. Aceleasi surse spun ca directorul Directiei de Dezvoltare a municipalitatii si noua sa cucerire isi consuma idila intr-o casa inchiriata.

Cel mai bine platit functionar?

Potrivit declaratiei de avere, Coman este unul dintre cei mai bine platiti functionari din administratia ieseana. Cu toate acestea, sumele din conturile bancare si plasamentele financiare trecute in declaratia de avere semnata in iunie 2012 au valori mult prea mari pentru posibilitatile unui functionar din administratie. De exemplu, la capitolul „plasamente financiare” din declaratie de avere, acesta a aratat ca a avut un aport de capital de 360.612 lei la firma Computer LB SRL, 17.535 lei la PFA Gabriela Coman si cate 200 lei la societatile comerciale Flavicar SRL, Flavicar Moldova SRL, Flavicar Moldova Company SRL, precum si de cate 40.000 lei la Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri si la Total Fitings SRL. De asemenea, Coman are sume importante de bani in depozite bancare sau la fonduri private de pensii, dupa cum urmeaza: BRD sucursala Nicolina – 14.843 lei, ING Bank – 9.011 lei, ING Bank – 9.429 lei, IMG Bank – 477 lei, Fond de pensii administrat privat Eureko – 7.646 lei, Generali Asigurari – 2.000 lei, Signal Iduna – asigurare de viata – 4.822 lei, BRD Pensii – 3.490 lei. Deschiderea acestor conturi a fost posibila deoarece Coman nu traieste numai din salariul de la primarie. Dupa cum s-a vazut, este asociat in niste societati comerciale, cele enumerate mai sus. In plus, este unul dintre oamenii de baza ai primarului Gheorghe Nichita si  primeste bani si in calitate de membru in consiliile de administratie ale unor entitati din subordinea Consiliului Local: Regia Autonoma de Transport Public, SC Fotbal SA,si SC Tehnopolis SRL. Numai de la Tehnopolis ridica peste 30.000 lei pe an, in conditiile in care acest proiect edificat din fonduri europene inregistreaza pierderi de cativa ani buni. In calitate de director de proiecte europene la Primaria Iasi, Coman are un salariu anual de circa 41.989 lei. De precizat ca plasamentele financiare si banii din conturi nu au facut obiectul contractului de partaj mentionat. In cursul zilei de ieri, Cosmin Coman nu a putut fi contactat.

Comentarii
  • Ti-am urmarit de cateva ori comentariile la diferite articole.Oare mata era treaza cand te-a facut?Sau taicatu era un betiv si curvar moldovean?La ce afirmatii faci nici nu ma mira ca asa ai iesit din origini.

   • Jmen de fapt vrea sa distraga atentia de la acest articol . cuiva nu-i convine ce se scrie ! asta este esenta de facpt ! Bravo jmen ! Oricum moldoveanu tot betiv , puturos si cocalar ramane.

  • Iar ai aparut?mai du-te in ……………..de *****,eu ti-am mai scris ca am impresia ca ti-a tras-o prea tare o moldoveanca si te-a lasat cu buza umflata.Z2BB

 • FRATILOR DE UNDE A REUSIT ACEST OM SA STRANGA ATATA AVERE ?DIN MUNCA CINSTITA IN NICI UN CAZ .DAR ORGANELE ABILITATE DECE NU VERIFICA ASEMENEA AVERI NEJUSTIFICATE ?
  85%DIN ROMANI ABIA REUSESC SA STEA PE LINIA DE PLUTIRE CAND FUNCTIONARI AI STATULUI REUSESC SA FIE BOGATI DIN BANII POPORULUI A CELOR 85% .ASA CUM DL PRIMAR VENIT DIN TRGUL DOROHOI ,STA ASTAZI IN CEL MAI SELECT CARTIER ,SI NU VEDE CE DEZASTRU ESTE PRIN CELELALTE CARTIERE SI SUBORDONATII DLUI SE IMBOGATESC NEJUSTIFICAT..SA SE SESIZEZE DIN OFICIU CEI CE TREBUIE SA VERIFICE IMBOGATIRILE NEJUSTIFICATE SI LA PUSCARIE CU CEI IN NERGULA .DAR E MANA DREAPTA A DL PRIMAR .

  • Oare ce face A.N.I.? Nu era cazul sa se sesizeze de atatea conflicte de interese si incompatibilitati in cazul Coman? Bine ca este atenta la alte potlogarii mai mici…

 • sa-i pupi in cur pe toti.incepand de azi, luni, sa-ti mearga bine toata saptamana.eventual daca sunt prea multi,poti sa-ti aduci si neamurile.urare jmenului,din partea moldovenilor.

 • NU ACEST OM ESTE PROBLEMA ACESTEI TARI !
  IN ROMANIA, SUNT ZECI DE MII DE ASTFEL DE CAZURI CU AVERI MULT MAI MARI ! DAR TRAIM INTR-O TARA IN CARE BANDITISMUL LA DRUMUL MARE A DEVENIT POLITICA DE STAT ! DUPA 23 DE ANI DE LIBERTATE, ROMANIA ESTE DISTRUSA DEFINITIV ! SINGURA NOASTRA SANSA ESTE SA NE FACEM DREPTATE !

 • procurorul Emilian Eva de la DNA Iasi ii scapa pe Bogdan Cihodaru pt furtul de milioane de euro din fonduri europene la ordinul lui Nichita si Chirica

  • Nu te mai lua de procurorul Eva in comentarii, caci iar dispare articolul, exp. cel de simbata.Si apropo, Nichita si Chirica, nu isi permit sa-i dea ordine lui Eva Emilian, face el singur ceea ce crede de cuviinta pentru a lui prosperitate financiara…Dar Doamne, Doamne s-a mai suparat odata pe Eva, la inceputuri, si am certitudinea ca o va face si incurind.

 • Cosmine o partida buna pt tine ar fi iapa rosie a spitalului spirdidom madam cimpoesu . Este tanara si frumoasa si focoasa si darnica si dornica . Prinde oferta de luna mai cat mai ai timp !!!

 • … intereseaza cu cine si-o trage buhailu asta ?si aveti impresia ca este unul care traieste doar din salariu ? toti numai smenuri mai ales la primaria Iasi ,poate DNA – sa ne spuna de unde are porcul asta atatia bani nu ? … da vrea cineva sa verifice ? nu cred toti sunt mana in mana …

 • tinand cont de cate accesari sut si cate comentarii, am impresia ca autorul articolului si-a facut singur accesari cu tasta F5.

 • cred ca e divort de-ala de vraja..
  l-am vazut acum cateva saptamani pe porc impreuna c=o scroafa pe masura lui prin carrefour. erau dupa crapelniță

 • Dacă vei muri în noaptea asta unde vei merge? Vei merge în rai sau în chinul veşnic al iadului? . Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – spune Dumnezeu în Biblie -Ieremia 29:13. Căutaţi pe Dumnezeu, căci doar cine ÎL cunoaşte personal va fi mântuit. Dacă nu ştiţi cum să ÎL căutaţi citirea Bibliei vă va ajuta ( pe internet se găsesc o serie de siteuri unde se poate citi Biblia în limba română).

 • Coman este si acuma dupa 10 ani salariat la rajac. E numai detasat la primarie si salarul e dupa ala de la rajac,asa ca n-au ce sai faca. Legea spune ca detasarea este de 6 luni si dupa aia trebe sa lucrezi iar la firma,adica la rajac, dar nare cine sai controleze ca sint mina in mina cu itm

 • O adunatura de derbedei la primarie combinati cu toate vagaboandele!Astia ne conduc orasul! Astia sunt oamenii de incredere ai primarului! Iar boarfele lor ajung mari sefe! Desteapta femeie ca l-a lasat!Si afemeiat si bolnav!

  • Acesti indivizi se vor din echipa guvernatorului Nichita!!!! Oameni care nu au reusit nici macar FAMILIA sa si-o tina langa ei de buni ce sunt.Sa le fie rusine, nu se uita ca au o varsta, sunt ca porcii de grasi si urati, femei cauta ei? O sa vina si ziua cand ce ai castigat cu banul se pierde!

Adauga un comentariu