Actualitate

Cel mai grav accident al lunii ianuarie a fost elucidat

Publicat: 15 ian. 2001
1

•Un sofer va fi judecat pentru ca doi colegi au ars de vii •In ianuarie, un Aro al Regionalei CF Iasi s-a zdrobit de un copac si a luat foc •Doi pasageri ai autovehiculului au ars de vii •Procurorii spun ca soferul a adormit la volan si l-au trimis in judecata pentru ucidere din culpa si neglijenta in serviciu

Dosarul celui mai cumplit accident care a avut loc in acest an a fost finalizat ieri de catre procurorii ieseni. Acestia au constatat ca cei doi angajati ai Regionalei CFR au ars de vii in timpul unui control de noapte efectuat la inceputul anului din cauza soferului care a adormit la volan. Pe 12 ianuarie, politistii au primit un telefon in toiul noptii care anunta ca pe DN 24, pe raza localitatii Schitu Duca, s-a produs un grav accident de circulatie. Politistii au plecat imediat intr-acolo, dupa ce au solicitat deplasarea la fata locului a unei echipe a Serviciului de Ambulanta Iasi.

Cand masina Ambulantei a ajuns la locul accidentului, cadrele medicale au asistat in direct la carbonizarea a doi dintre pasagerii autoturismului zdrobit. Medicii l-au gasit intins pe carosabil pe soferul masinii, pe care l-au transportat imediat la Iasi, la Spitalul de Urgente Iasi. Autoturismul apartinea Regionalei CF Iasi si era condus de Alexandru Aboaie (27 de ani). Autoturismul de teren Aro, inmatriculat cu numarul IS-35-CFR, mai avea la bord pe Virgil Nastase (39 de ani) si pe Adrian George Bejenaru (50 de ani), ambii revizori generali la Siguranta Circulatiei Iasi). Ambii au decedat, fiind mistuiti de flacarile puternice. Imediat dupa aceste constatari, politistii au incercat sa afle care a fost motivul accidentului. Desi in stare foarte grava, soferul Alexandru Aboiaie, singurul supravietuitor, a putut da o declaratie. Soferul a povestit ca pasagerul din dreapta, Virgil Nastase, este vinovat. Acesta ar fi adormit si, dupa o succesiune de curbe, pe traseul dinspre Barlad catre Iasi, unde toti trei fusesera intr-un control de noapte pana la Husi si inapoi, s-a trezit brusc. Speriat de farurile unui autoturism care venea din sens opus, pasagerul respectiv ar fi tras de volan brusc, catre dreapta. Ancheta coordonata de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a scos la iveala faptul ca Alexandru Aboaie a atipit la volan, iar masina a scapat de sob control si s-a infipt intr-un pom. Pentru ca au considerat ca soferul este vinovat de moartea celorlalti colegi, soferul a fost trimis in judecata si va da socoteala in fata instantei.

Adauga un comentariu