Culinar

Cel mai gustos tort cu blat de nucă și cremă de ciocolată. Cum să prepari un desert pufos și delicios

Publicat: 11 mai 2022
tort cu blat de nuca si crema de ciocolata decorat pe o farfurie alba
Tortul cu blat de nucă și cremă de ciocolată este o încântare pentru musafiri

Tortul cu blat de nucă și cremă de ciocolată este un desert pe care îl puteți prepara la orice eveniment. Decorul acestuia este foarte aspectuos, fiind făcut cu ajutorul unui garnache de ciocolată. 

Cu toate că vă ia mai mult timp pentru gătire, mai exact trei ore, desertul merită pregătit. Din blatul de 24 centimetri veți obține în jur de 14 porții.

Tort cu blat de nucă și cremă de ciocolată – Cum preparați blatul?

Mai întâi vă veți ocupa de prepararea blatului pufos și aromat. Pentru acesta aveți nevoie de 6 ouă, un praf de sare, două plicuri de zahăr vanilat, 160 grame de nucă, 75 grame de făină și 150 grame de zahăr. Blatul se va găti într-o formă de tort cu diametrul de 24 centimetri ce va fi tapetată cu unt și făină. Într-un bol se vor bate spumă albușurile împreună cu sarea.

Ulterior se va turna treptat zahărul, iar după ce acesta va fi dizolvat se vor pune și gălbenușurile. Se va presăra nuca măcinată și făina, apoi se amestecă de sus în jos cu o spatulă până ce compoziția este omogenizată. Aluatul se va turna în formă și va pune la copt la 180 de grade timp de 30 minute. Când suprafața acestuia va fi rumenită, iar blatul de nucă se va desprinde de pe marginile formei, va fi gata. Se va lăsa la răcit și va fi feliat în 3 părți egale. La alegere îl puteți însiropa cu vanilie sau rom.

Cum preparați crema de nucă și decorul tortului?

Următorul pas este să preparați crema de nucă. Pentru aceasta veți avea nevoie de 275 grame de nucă prăjită, 350 grame de unt nesărat de 82 la sută grăsime, 250 grame de mascarpone, un praf de sare, 3 plicuri de zahăr vanilat, 150 mililitri de smântână de 35 la sută grăsime și 250 grame de zahăr. Nuca se va pune într-un strat subțire, în tavă cuptorului și se va coace timp de 5 minute, până când culoarea sa va fi brun-aurie. După ce este prăjită, se va pune într-un prosop și se va freca. 

Trebuie să aveți în vedere că nuca nu trebuie zdrobită. Aceasta o veți pune într-o sită, unde vor fi îndepărtate cojile de la suprafață, apoi va fi măcinată. Într-o tigaie se va pune smântâna împreună cu zahărul și se vor lăsa la foc mediu. Când observați că încep să fiarbă, se va adăuga nuca măcinată și se va amesteca continuu timp de 3 minute. Compoziția se va lăsa la răcit la temperatura camerei. Crema de mascarpone, untul și sarea se pun într-un bol, apoi se amestecă cu un mixer. Va trebui să bateți conținutul până ce va deveni spumă. Ulterior veți adăuga treptat crema de nucă răcită. După ce compoziția este omogenizată se pune zahărul vanilat. La final crema trebuie să fie deschisă la culoare.

Pentru decorul tortului cu blat de nucă veți avea nevoie de garnache de ciocolată. Pentru prepararea acestuia veți încălzi 150 mililitri de smântână, peste care veți pune 150 grame de ciocolată cu 70 la sută cacao. Amestecați până ce compoziția este omogenizată, apoi adăugați 25 grame de unt. Prima felie de blat se va acoperi cu o treime din garrnache-ul de ciocolată și un strat de cremă de nucă. După ce nivelați, adăugați o altă felie de blat și continuați procesul. Tortul va fi acoperit cu crema de nucă rămasă, iar decorul acestuia va fi făcut dintr-o treime de garnache de ciocolată. La final se va lăsa timp de două ore la frigider, apoi poate fi servit.

Tortul cu blat de nucă și cremă de ciocolată este o încântare pentru musafiri. Acesta este foarte gustos și aspectuos. Blatul moale și ușor umed este foarte pufos și poate fi folosit și la alte rețete de tort.
Adauga un comentariu