Local

Cel mai in varsta donator din zona Moldovei a salvat viata a doua persoane. Barbatul de 76 de ani era in moarte cerebrala

Publicat: 22 sept. 2019

Medicii ieseni au prelevat ambii rinichi ai unui barbat de 76 de ani, aflat in moarte cerebrala, care a devenit astfel cel mai in varsta donator din zona Modovei. Cei doi rinichi au fost transplantati la Spitalul Clinic C. I. Parhon unei femei de 62 de ani si unui barbat de 54. Operatia de prelevare a rinichilor a avut loc in cursul noptii de sambata spre duminica la Spitalul Sfantul Spridon din Iasi. Donatorul, un barbat de 76 de ani, era in moarte cerebrala dupa ce a suferit arsuri si intoxicatii cu monoxid de carbon in urma unui incendiu.

Nu e de glumit! Pentru acesti ieseni, toamna este un adevarat chin! Aceste fructe si legume ii pot baga in spital

„Este cel mai batran donator pe care l-am avut. Era un pacient de 76 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon, de la care s-au putut preleva doar rinichii, tesutul nici nu intra in discutie din cauza ca suferise arsuri pe o suprafata mare de corp, iar restul organelor la aceasta varsta nu erau eligibile pentru transplant", a declarat Raluca Neagu Movila, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iasi. „Sunt doi pacienti, un barbat si o femeie. Barbatul are 54 de ani, facea dializa de la inceputul anului acesta, la Targu Neamt. Iar pacienta este o doamna de 62 de ani care facea dializa peritoneala de anul trecut si era in evidenta centrului din Galati", a spus Ionut Nistor, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic C. I. Parhon din Iasi. Evolutia celor doi pacienti dupa operatie este una buna.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit