Local

Cel mai ingenios traficant de droguri din Iasi a fost eliberat de judecatori! A crezut ca da lovitura!

Publicat: 26 oct. 2016
1
@ Tanarul a fost arestat la inceputul anului, dupa o ancheta care i-a pus pe anchetatori in dificultate: este primul caz in care traficantul de droguri cumpara substantele interzise folosind moneda virtuala @ Ieri, judecatorii au decis sa-l elibereze din arest si sa-l trimita acasa
 
Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis sa inlocuiasca arestul preventiv cu arestul la domiciliu, in cazul unui traficant de droguri care a incercat sa intre in piata neagra a Iasului printr-o metoda inedita. A inceput sa cumpere drogurile pe internet, platind cu o moneda virtuala, denumita bitcoin. Acesta este o moneda de schimb folosita doar in sistemul de plata electronic. Vintila Alin-Bogdan si Adrian Neamtu au fost trimisi in judecata pentru trafic de droguri de risc, introducere in tara de droguri de risc in forma continuata, detinere de droguri si instigare la introducere de droguri in tara. Procurorii ieseni impreuna cu ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate, au reusit sa probeze ca traficantii ar fi adus din America, 1,2 kilograme de cannabis.

„Prin actul de sesizare s-a retinut ca în perioada octombrie 2015 – decembrie 2015, inculpatul Vintila Alin-Bogdan, în mod repetat si în baza aceleiasi rezolutii infractionale, a procurat, prin intermediul unui site din Canada (cunoscut în mediul infractional ca DARKNET, SILK ROAD), cantitatea totala de 1200 grame cannabis, pe care a achitat-o prin sistemul de plata electronic «Bitcoin». Ulterior, inculpatul a introdus în tara, fara drept, prin intermediul serviciilor postale internationale, un numar de 4 (patru) colete continând cantitatea totala de 1200 grame (2 colete a câte 500 grame fiecare si 2 colete a câte 100 grame) cannabis, drog de risc”, au precizat ieri procurorii.

„S-a retinut ca în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, inculpatul Vintila Alin-Bogdan a detinut, pentru consum propriu, si totodata a comercializat drogurile de risc, mai multor consumatori de pe raza municipiului Iasi. În sarcina inculpatului Neamtu Adrian s-a retinut ca, în cursul lunii ianuarie 2016, l-a instigat pe inculpatul Vintila Alin-Bogdan sa procure dintr-o sursa externa, prin intermediul unui site din Canada, cantitatea de 1000 grame cannabis, drog  de risc, pe care ulterior sa o introduca în tara, în mod fraudulos, disimulata în 2 colete”, au completat anchetatorii. Primul colet continea cantitatea de 448 grame de cannabis. Acest colet a fost supravegheat atat de ofiterii de politie din Germania, cat si din Romania. Decizia de eliberare a lui Adrian Neamtu inca nu este definitiva.

Comentarii
  • Si uite asa se constata ca autoritatile statului nu sunt decat o fabrica de facut bani la avocati sau spagi la alte anumite institutii. Degeaba scrie la carte negru pe alb ca se pedepseste de la, pana la ca vine unul care se gaseste sa il salveze si ocroteasca pe bietul traficant de droguri care nu a facut decat sa introduca droguri in tara, fenomen care la noi deja este foarte ingrijorator si creste pe zi ce trece. Daca in urma cu aproximativ 20 de ani fenomenul traficului de droguri era izolat, acum deja avem o societate bolnava de datorita consumului de droguri si un viitor prost garantat societatii datorita acestui flagel. Cineva nu realizeaza pericolul care rezida din acest fenomen extrem de periculos si nici faptul ca o societate a carui tineri trebuie sa asigure viitorul societatii inclusiv prin lo***ile lor de munca, nu se va intampla acest lucru datorit drogurilor !

Adauga un comentariu