National

Cel mai mare combinat din Romania se vinde. Un miliardar, laudat de Forbes, va deveni noul patron

Publicat: 13 oct. 2018
1

Combinatul de la Galati, cel mai mare din Romania, se vinde. ″ArcelorMittal″⁣ a anuntat vineri ca a primit o oferta irevocabila din partea grupului britanic ″⁣Liberty House″⁣.

Grupul Liberty, parte a unei aliante mondiale din mai multe domenii, ii apartine omului de afaceri Sanjeev Gupta, cu o cifra de afaceri de peste 15 miliarde de dolari. Discutiile dintre cele doua parti urmeaza sa fie avizate si de Comisia Europeana.

Angajat combinat: “Tot la munca o sa fim. Speram sa vina alt patron tot bun.“

Reporter: ”Ingrijorare pentru locurile de munca?”

Angajat combinat: ”Nu, frate, este de munca in Romania.”

Vineri, in Galati, vestile despre noii proprietari ai combinatului s-au raspandit repede.

Vezi si: Imperiul basarabenilor din centrul Iasului! Stau pe o mina de aur de milioane de euro. Proprietatile sunt in cele mai bune zone din oras – FOTO

Negocierile dintre ArcelorMittal si grupul britanic Liberty House incepusera inca din vara, iar drumul spre achizitie se conturase deja dupa ce ArcellorMittal agrease si cu acordul Comisiei Europene vanzarea unui pachet mai larg: topitoriile din Ostrava, in Republica Ceha, combinatul de la Galati si laminoarele de la Skopje din Macedonia si Piombino din Italia.

Revista Forbes il considera pe Sanjeev Gupta, seful aliantei mondiale care va detine si combinatul din Galati, cel mai ambitios industrias din lume dupa ce a cheltuit, in ultimii ani, peste 700 de milioane de dolari pe diverse achizitii.

Dorian Dumitrescu, purtator de cuvant ArcelorMittal Galati: “Aceasta etapa din istoria noastra deschide oportunitati noi, dar nu doar pentru continuarea productiei de otel la Galati, ci si pentru modernizarea combinatului.”

Inaugurat in 1966 de Nicolae Ceausescu, Combinatul Siderurgic de la Galati a inceput productia in 1968. In perioada de glorie, numara 40.000 de angajati.

In 2002, in momentul privatizarii, in combinatul siderurgic de la Galati lucrau aprape 28.000 de oameni. Acum au mai ramas 5000 si unii se tem pentru siguranta locurilor lor de munca.

Vasile Crisan, lider de sindicat: ″Am cerut ca noii cumparatori sa semneze un pact cu noi si sa ne asigure ca vor pastra locurile de munca si vor continua sa investeasca in tehnologie, in resurse umane.”

Combinatul Siderurgic din Galati ramane, ca productie, cel mai mare din Romania.

Adauga un comentariu