Destinatii turistice

Cel mai mare hotel din lume, construit de peste 70 de ani, n-a avut niciodata clienti – FOTO

Publicat: 01 ian. 2017
De-a lungul unei plaje nisipoase, pe insula Rugen din Marea Baltica, teritoriu ce apartine Germaniei, se afla cel mai mare hotel din lume, ce numara 10.000 de camere.
Cu toate ca a fost construit in urma cu mai bine de 70 de ani, niciun client nu i-a calcat vreodata pragul pentru a se caza acolo, potrivit Viral Nova.
Complexul turistic a fost botezat Prora (Prorer Wiek – germana) si se intinde pe circa 4,8 kilometri lungime.
El a fost construit de nazisti, intre 1936 si 1939, la ordinele lui Adolf Hitler, iar circa 9.000 de muncitori au lucrat la ridicarea lui.
Cum liderul Germaniei naziste era prea ocupat in acea perioada, in 1939, odata cu izbucnirea razboiului, proiectul a fost abandonat si amenajarea complexului nu a mai fost finalizata niciodata.
Hotelul cu 10.000 de camere se afla la doar 150 de metri de plaja, cu iesire la laguna ce separa regiunile Sassnitz si Binz.
In timpul razboiului, multi locuitori ai orasului Hamburg s-au refugiat in aceasta cladire gigantica.
Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Prora a fost folosit ca avanpost militar pentru armata Germaniei de Est, iar nici dupa reunificarea celor doua Germanii complexul nu a fost dat in folosinta ca hotel, dupa cum fusese conceput.
Complexul turistic are o capacitate de cazare de 20.000 de persoane si era destinat muncitorilor. Acum geamurile sunt sparte, tencuiala este cazuta si pare ruinat.
Dupa ani intregi de dezbateri, cea mai mare parte a cladirii, adica patru dintre cele cinci module, a fost vanduta unui investitor privat, care planuieste sa amenajeze acolo un complex de lux, cu bazine, baruri si cluburi. 
Adauga un comentariu