Plante medicinale

Cel mai mare inamic al bolii Alzheimer este chiar o planta!

Publicat: 26 apr. 2017
7
Salvia are efecte extrem de benefice pentru prevenirea senilitatii. Este un excelent medicament natural pentru revigorarea memoriei, iar studii recente au demonstra ca imbunatateste tonusul psihic, stimuleaza puterea de concentrare, fiind utila persoanelor suprasolicitate intelectual.
Planta magica regleaza activitatea tiroidei, stimuleaza pofta de mancare, calmeaza durerile de cap si de stomac. De asemenea, combate cu succes transpiratia, vindeca iritatiile, eczemele si infectiile cutanate si ajuta la indepartarea celulitei. Uleiul de salvie este si un excelent remediu pentru par, asadar combate caderea parului, reduce procesul de albire, nuanteaza culoarea parului. De asemenea, uleiul de salvie mai are si alte proprietati tamaduitoare, imbunatatind memoria, circulatia sangelui la nivel cerebral, combate infectiile, microbii.
Previne formarea celulelor canceroase, reduce dependenta de tutun si de alcool, vindeca dermatitele si trateaza ciupiturile de insecte si dismenoreea.
Salvia trateaza colitele, enterocolitele, colitele de fermentatie, indigestia, balonarea, prin administrarea de pulbere de salvie cate patru lingurite la zi, vreme de trei saptamani, cu pauze de zece zile. De asemenea, se poate face o cura cu infuzie de salvie, cate trei cani de infuzie pe zi.
Adauga un comentariu