News Flash:

CEL MAI MARE JAF - GALERIE FOTO

22 Iunie 2009
12239 Vizualizari | 26 Comentarii
CEL MAI MARE JAF FOTO
• Grupul de interese care de aproximativ 15 ani controleaza economia si aproape toata presa din Iasi este cercetat penal de DNA Bucuresti • Dosarul penal instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie cu ajutorul Curtii de Conturi a Romaniei are numarul 25/P/2006 si se refera la devalizarea, jefuirea celei mai mari societati de alimentatie publica de stat din Iasi, SC Alimentara SA • Sunt implicati Danut Prisecariu - actualul patron al postului de televiziune Tele M, dar si Cezar Caluschi, Alexandru Lazescu, Dan Radu, Constantin Hritac (zis Toni), care au ocupat de-a lungul timpului functii de conducere, de directori, redactori sefi, editori la ziarul Monitorul, transformat dupa aceea in Ziarul de Iasi, dar si firma care a finantat cele doua ziare, respectiv SC Medianet SRL • In anul 2000, cand au pus mana, cu doar cateva zeci de milioane de lei vechi, pe SC Alimentara SA, unitatea avea un numar de 60 de spatii comerciale • Cele mai bune spatii, inclusiv Hala Centrala, au fost impartite intre Danut Prisecariu, Cezar Caluschi, Alexandru Lazescu, Dan Radu si Constantin Hritac, actualul redactor sef al Ziarului de Iasi, care a luat doua spatii mari si traieste ca boierul din chirie • Dupa aceea, restul spatiilor le-au vandut cu zeci de miliarde lei si au bagat banii in buzunar • Jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au studiat zeci de ore documentele existente in arhivele institutiilor statului si au refacut piesa cu piesa istoria celui mai mare jaf din istoria economica a judetului Iasi • Ulterior, din vanzarea spatiilor au incasat 42.750.758.499 lei vechi, plus 496.306 USD si 743.717 Euro, bani pe care i-au bagat in buzunare • Dar asta nu este tot, acesti indivizi incaseaza in continuare chirii de milioane de Euro anual din spatiile pe care le-au pastrat pentru ei si le-au trecut in proprietate privata

Vorbim despre cel mai mare jaf din istoria economica a judetului Iasi, privatizarea, devalizarea si jefuirea celei mai importante unitati de alimentatie publica de stat din Iasi, SC Alimentara SA. De aceea, Directia Nationala Anticoruptie, cu ajutorul Curtii de Conturi a Romaniei, a deschis dosarul penal nr. 25/P/2006. Sunt implicati Danut Prisecariu, patronul postului de televiziune Tele M, dar si Cezar Caluschi, Alexandru Lazescu, Dan Radu, Constantin Hritac (zis Toni), personaje care de-a lungul timpului au detinut tot felul de functii de conducere, de directori, redactori sefi, editori la ziarul Monitorul, devenit apoi Ziarul de Iasi. Sunt implicati in acest jaf atat in calitate de persoane fizice, dar si in calitate de actionari si asociati la firmele pe care le-au avut sau le detin in continuare, cum ar fi Fortuna Arcu SA, SC Nest Trade SA, SC Richard Invest SA, Caluschi Marketing SRL, SC Verdict SRL si nu in ultimul rand SC Medianet SRL, parte a Grupului de Presa Medianet, editorul Ziarului de Iasi. Dupa zeci de ore de studiu in arhivele institutiilor statului, jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au reusit sa puna cap la cap, piesa cu piesa, toate amanuntele necesare pentru a deslusi istoria acestei afaceri de pe urma careia indivizii mentionati mai sus au adunat averi uriase, iar acum se dau oameni de afaceri onesti, stalpi ai dreptatii doar pentru ca sunt patroni de posturi de televiziune si sefi de ziare. Prin tot felul de jonglerii cu actiuni ale SC Alimentara SA, vandute intre firmele enuntate mai sus, prin tot felul de vanzari ilegale de la Fondul Proprietatii de Stat catre firmele respective, majorari de capital si fuziuni intre societati comerciale, afaceri descalcite de Curtea de Conturi, au ajuns sa puna mana pe SC Alimentara SA, societate care mai avea in patrimoniu la vremea respectiva un numar de 60 de spatii comerciale, din care aproape jumatate in zona centrala, cu numai cateva zeci de milioane lei. Numai Hala Centrala, cladire aflata la acea vreme in patrimoniul SC Alimentara SA, valora cateva milioane de dolari cel putin.

Intimidarea autoritatilor

Sesizata de Directia Nationala Anticoruptie cu adresa nr. 797/1.08.2006-Serviciul Teritorial Iasi, Camera de Conturi Iasi a demarat un control la SC Alimentara SA la inceputul anului 2007. Verificarile au durat, deoarece sefii SC Alimentara SA Iasi refuzau sa puna la dispozitia inspectorilor documentele unitatii pentru a efectua verificarile necesare. Procurorii au intervenit imediat si, cu un mandat special, au ridicat documentele SC Alimentara SA (27 de volume foarte groase) si le-au predat Curtii de Conturi. Procurorii le-au spus inspectorilor Curtii de Conturi sa verifice modul de privatizare, de evaluare si valorificare a patrimoniului etc. Numai ca, imediat ce au inceput verificarile, sefii Camerei de Conturi Iasi au fost tinta unor atacuri virulente din partea postului de televiziune Tele M, al lui Danut Prisecariu. A fost necesara interventia autoritatilor centrale si transferarea dosarului la Bucuresti, respectiv la Directia Nationala Anticoruptie si la Curtea de Conturi a Romaniei. In primul rand pentru ca erau necesare si consultarea unor documente de privatizare existente in arhivele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (fost Fondul Proprietatii de Stat - FPS) si in al doilea rand pentru ca s-a considerat ca era mai bine ca inspectorii Curtii de Conturi sa scape de presiunile exercitate de postul de televiziune Tele M. Controlul a fost finalizat, banuielile procurorilor s-au adeverit, ceea ce s-a intamplat la SC Alimentara SA Iasi, de cand statul a pierdut controlul si pana in prezent, reprezinta un lung sir de infractiuni, iar dosarul penal este in continuare in cercetari, dupa cum a informat Directia Nationala Anticoruptie cotidianul BUNA ZIUA IASI, prin adresa nr.211/VIII/3/2009.

Infractiunile

Potrivit informatiilor pe care le detinem, procurorii au ajuns la concluzia socanta ca smecherii enumerati mai sus nu au platit decat niste maruntis pentru a pune mana pe SC Alimentara SA, chiar daca avea 60 de spatii, din care multe in zone ultracentrale, adica un patrimoniu de zeci de milioane de Euro. Surse din randul anchetatorilor au spus ca SC Alimentara SA a fost cumparata cu bani scosi din conturile societatii, iar "baietii destepti" de mai sus nu au mai fost nevoiti sa bage mana in buzunare. In acest sens, trebuie facuta neaparat precizarea ca, in anii 1999 - 2000, Danut Prisecariu detinea functia de director al SC Alimentara SA. Prin urmare, au pus mana gratis pe Hala Centrala, zeci de spatii comerciale avand suprafete de sute de metri patrati. Nu este necesara enumerarea tuturor etapelor, a "atacurilor" succesive facute pe o perioada de mai multi ani prin cumpararea si manipularea actiunilor SC Alimentara SA de catre acesti "baieti destepti", pentru a pune mana pe acest patrimoniu, deoarece sunt pline de detalii tehnice, economice. Trebuie enumerate numai fazele esentiale. Pe data de 28 decembrie 1998, Fondul Proprietatii de Stat a organizat o licitatie pentru a vinde 40,15 la suta din actiunile SC Alimentara SA. La aceasta licitatie a participat si firma "baietilor" de mai sus, Fortuna Arcu SA, reprezentata de Danut Prisecariu. Numai ca licitatia a fost castigata de Tofan Invest, firma omului de afaceri Gelu Tofan, care a oferit un pret de 7.580 lei pe actiune. Tofan Invest nu a achitat suma ofertata la licitatie, adica in jur de 25 miliarde lei vechi, in termenul prevazut de 90 de zile, iar privatizarea nu a mai avut loc. Insa, pe data de 12 ianuarie 2000, functionari corupti de la fostul Fond al Proprietatii de Stat au vandut actiunile SC Alimentara SA firmei lui Danut Prisecariu, Richard Invest SA, la un pret mult mai mic pe actiune decat cel stabilit in 1998. Dupa ce a dat aceasta lovitura, Richard Invest SA a fost lichidata pentru a sterge urmele tunului. La acea vreme, firmele "baietilor", Fortuna Arcu si Nest Trade, detineau peste 50 la suta din actiunile Alimentara. Atacul final s-a dat insa pe data 10.04.2000, cand SC Alimentara SA a fuzionat cu SC Fortuna Arcu SA, iar baietii au obtinut controlul total asupra patrimoniului de zeci de milioane Euro, prin care si-au atins scopul. Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta in facsimil documentul de fuziune pentru a demonstra cu documente oficiale ca in aceasta afacere sunt implicati Danut Prisecariu si "baietii" de la Ziarul de Iasi.

Jaful: Impartirea spatiilor


Imediat dupa ce au pus mana pe societate, au inceput sa-si imparta intre ei spatiile comerciale. Actiunile care au urmat demonstreaza clar ca la mijloc este vorba despre un jaf premeditat. Fiecare si-a luat partea, Danut Prisecariu, Cezar Caluschi, Toni Hritac, Alexandru Lazescu, Dan Radu, firma care le sustine ziarul, respectiv Medianet SRL etc. Mai mult decat atat, au bagat in buzunare bani grei din vanzarea celorlalte spatii pe care nu le-au vrut si le-au vandut altora la preturi apropiate de realitate. Cum era si de asteptat, spatiile luate de Caluschi, Lazescu, Medianet, Hritac si Dan Radu au fost vandute de SC Alimentara SA catre acestia la preturi de nimic, mult sub pretul pietei. Din vanzarea spatiilor, smecherii au incasat 42.750.758.499 lei vechi, plus 496.306 USD si 743.717 Euro, bani pe care i-au bagat in buzunare in calitate de "actionari". De precizat ca au vandut tot ce se putea vinde, nu au iertat nimic. Potrivit evidentelor oficiale, SC Alimentara SA mai are in patrimoniu doar o bucata din Hala Centrala, un etaj si ceva, precum si o bucata dintr-un spatiu de pe bulevardul Anastasie Panu si inca unul pe strada Ciric nr.36.

Partea lui Caluschi. Spalare de bani?

In prima faza, firma lui Caluschi, SC Caluschi Marketing SRL, a primit un numar de 10 spatii comerciale pe soseaua Nationala nr. 198, bloc B, pe str. Bucium nr. 17, bloc B1, pe soseaua Nicolina nr. 5, bloc 968 in suprafata de 367 metri patrati, pe bulevardul Alexandru cel Bun nr. 7-9 bloc D1, pe strada Bacinschi nr. 5 bloc CL1, pe strada Simionescu, fosta Dreptatii nr. 33-35 bloc S4-5, pe soseaua Pacurari nr. 15-17 bloc 538, pe bulevardul Alexandru cel Bun nr. 7-9 bloc D1 si in Complexul Copou. Dupa aceea, au avut loc o serie de tranzactii dubioase cu spatiile respective intre Caluschi Marketing SRL si Cezar Caluschi ca si persoana fizica. Dupa ce a luat spatiile, Caluschi Marketing, reprezentata de sotia sa, Lacramioara Maria, a vandut spatiile catre Cezar Caluschi, persoana fizica. Ulterior, ce s-a intamplat miroase de departe a spalare de bani. Cezar Caluschi a revandut spatiilor inapoi catre Caluschi Marketing SRL. Pe data de 22.03.2001, SC Caluschi Marketing SRL a vandut spatiul din soseaua Pacurari nr. 15-17, bloc 538 in suprafata de 145,91 metri patrati pe care il luase cu o zi in urma de la SC Alimentara SA cu 409.164.000 lei lui Caluschi Cezar la acelasi pret, dar acesta din urma se obliga sa plateasca spatiul in cateva zeci de rate lunare. Acelasi lucru s-a intamplat si cu celelalte spatii luate de firma lui Caluschi. Astfel, spatiul comercial in suprafata de 457 metri patrati de pe soseaua Nationala nr. 198, bloc B, cumparat in data de 7 ianuarie 2001 de SC Caluschi Marketing de la SC Alimentara SA cu 289.538.000 lei, i-a fost vandut doua luni mai tarziu lui Cezar Caluschi la un pret mai mic, adica pentru numai 207.188.000 platibili in mai multe zeci de rate lunare. In ziua de 6 martie 2001, a trecut spatiile comerciale pe care le luase la preturi de nimic de la SC Alimentara SA pe numele sau, probabil pentru a fi sigur ca nu i le va sufla nimeni. Numai ca aceste transferuri au un usor miros de activitate infractionala si, cu putin efort, se pot aduce destule argumente pentru demonstrarea unor infractiuni precum devalizarea firmei, evaziune fiscala etc. Asta deoarece in cazul de mai sus, SC Caluschi Marketing SRL, reprezentata de sotia sa, Caluschi Lacramioara, i-a vandut spatiul la un pret mai mic decat cel cu care il cumparase de la SC Alimentara SA. De asemenea, in aceeasi zi, spatiul comercial de pe soseaua Nicolina nr.5, bloc 968, in suprafata de 367 mp, luat de la Alimentara pe data de 1 decembrie 2000 cu suma de 157.339.000 lei vechi, este vandut lui Cezar Caluschi la acelasi pret. Mai mult, in aceeasi zi, Caluschi Marketing a vandut catre Cezar Caluschi spatiul comercial in suprafata de 180,95 metri patrati, de pe strada Bucium nr.17, cumparat de la SC Alimentara SA cu 87.932.000 lei, tot cu acelasi pret, numai ca suma urma sa fie platita in rate. Spatiul de pe strada Simionescu, fosta Dreptatii, in suprafata de 358 metri patrati, cumparat de la SC Alimentara pe data de 1.12.2000 cu 62.896.000 lei, a fost vandut pe 23.02.2001 la acelasi pret catre Catalin Neagu, director la firma de panotaj a lui Caluschi, respectiv RBN. Trebuie intarita ideea ca Cezar Caluschi trebuia sa plateasca in rate lunare de cate 2 si 3 milioane lei aceste spatii luate de la Alimentara SA prin Caluschi Marketing SRL. Insa, un an mai tarziu, Cezar Caluschi invoca faptul ca nu mai poate plati ratele, revinde spatiile catre Caluschi Marketing si primeste ca persoana fizica pentru fiecare spatiu inapoiat de la firma o suma de bani. Aceste sume de bani pe care le primeste ar reprezenta ratele pe care le-ar fi platit de-a lungul timpului. Astfel, pe data de 17.05.2002 inapoiaza firmei Caluschi Marketing spatiul de pe soseaua Nicolina nr. 5 si primeste inapoi suma de 47.135.270 lei vechi. In aceeasi zi inapoiaza spatiul de pe soseaua Nationala nr.198 si primeste 35.794.629 lei, spatiul de pe soseaua Bucium nr.17 pentru care avea stabilita o rata lunara de 1,2 milioane lei vechi si primeste inapoi 20.004.530 lei vechi, spatiul de pe strada Bacinschi nr. 5 si este recompensat cu 104.583.271 lei, dar si spatiul de pe soseaua Pacurari nr. 15-17, pentru care primeste inapoi 93.084.810 lei. Pe data de 19.12.2000, SC Alimentara SA a vandut catre SC Caluschi Marketing SRL un spatiu comercial de pe bulevardul Alexandru cel Bun nr. 7-9 bloc D1 la pretul de 20.594.000 lei. Se precizeaza in contractul de vanzare - cumparare ca banii vor fi platiti la o data ulterioara. De asemenea, pe data de 23.07.2002, SC Alimentara SA a vandut lui Cezar Caluschi Florentin un alt spatiu comercial de pe bulevardul Alexandru cel Bun nr. 7 - 9 in suprafata de 194,43 metri patrati pentru suma de 1.102.538.864 lei. Mai mult, Caluschi a mai primit o serie de spatii la parter in Complexul Copou.

Ziarul de Iasi a luat Hala Centrala


Parte a grupului de firme care au finantat Ziarul de Iasi, SC Medianet SRL, reprezentata de presedintele ziarului, Alexandru Lazescu, a cumparat pe data de 12.02.2000, cu numai 96.208.099 lei vechi, o parte din Hala Centrala. Astfel, Medianet SRL a cumparat subsolul in suprafata de 108 metri patrati, o parte din parter in suprafata 207, precum si 9.100 metri patrati de teren. Anterior, Medianet SRL a mai cumparat pe data de 22.12.2000 tot de la SC Alimentara SA un spatiu comercial de pe strada Sfantu Lazar nr. 45, bloc A6 in suprafata de 69 metri patrati la pretul de 25.083.000 lei. Tot in data de 22.12.2000, SC Alimentara SA a vandut SC Medianet SRL spatiul comercial de pe strada Sfantu Lazar nr.45, bloc A6, spatiu comercial in suprafata de 139 metri patrati, pentru suma de 134.214.000 lei vechi.

Si-a luat si Toni "tainul"

Redactorul sef al Ziarului de Iasi a beneficiat pana in 2004 indirect de aceasta privatizare frauduloasa pentru ca asa a reusit sa-si finanteze ziarul, din inchirierea spatiilor luate cu japca de la SC Alimentara SA pana cand s-a enervat si, in 2004, a vrut sa fie sigur ca are si el partea lui. Si a cerut si Toni doua spatii, iar "baietii" i-au dat. Pe data de 15.01.2004, SC Alimentara SA Iasi a vandut SC Verdict SRL, reprezentata prin Constantin Hritac, spatiul comercial nr. 158 de pe soseaua Nicolina nr. 116, bloc 1011, compus din mai multe magazine, respectiv C1 - 169 metri patrati, C2 - 247 metri patrati la pretul de 1.323.598.772, din care se achita numai suma de 747.177.099, iar restul de 576.781.673 reprezinta compensare in baza unui contract incheiat intre SC Alimentara SA si SC Verdict SRL nr. 2.360/28.07.2003. Tot in data de 15.01.2004, SC Alimentara SA Iasi a vandut SC Verdict SRL Iasi, cu sediul in strada Mitropolit Iosif numarul 6, reprezentata de Constantin Hritac, spatiul comercial de pe strada Bucium nr. 17, bloc B1 in suprafata de 212 metri patrati la pretul de 662.746.076 lei. Si de aceasta data Hritac a platit numai 374.255.805, iar restul sumei s-a compensat tot in baza contractului 2.360/28.07.2002. Contractul acesta suspect, prin care s-a compensat diferenta de bani, prin care Toni a fost iertat de fapt de plata acestei sume de bani, poate fi un contract de publicitate incheiat intre SC Alimentara SA si Ziarul de Iasi. La firma Verdict SRL sunt asociati Toni Hritac si Dan Radu.

Partea lui Danut


In prezent, SC Alimentara SA este controlata de Danut Prisecariu. Dupa cum s-a mai precizat, unitatea a ramas cu o parte din Hala Centrala si inca doua spatii care ii aduc insa din inchirieri bani grei lui Danut Prisecariu, care gaseste metode sa-i bage direct in buzunar. Statul se linge pe bot de impozite. Astfel, numai anul trecut, pe 8 iulie, Danut Prisecariu a bagat in buzunar 1.250.000 Euro vanzand societatii, ca persoana fizica, un teren de 4,2 hectare in comuna Ciurea, o parloaga denivelata fara cale de acces, pe dealuri dupa raul Nicolina. Terenul nu este bun nici de pascut oile. Avea nevoie societatea de acest teren pentru a cultiva papusoi si a-l vinde la Hala Centrala? Putin probabil, insa cert este ca statul n-a mai primit impozit.

Primele concluzii


Danut Prisecariu, Toni Hritac, Cezar Caluschi, Dan Radu si Alexandru Lazescu au facut averi de milioane de Euro prin tunul pe care l-au dat la SC Alimentara SA. Pe langa banii bagati in buzunar din vanzarea spatiilor, incaseaza anual milioane de Euro din chiriile pe care le percep. Spatiile luate de ei sunt inchiriate bancilor, societatilor de asigurari, unor supermarketuri, farmacii, institutii publice etc. Stau acasa, le vin banii fara sa munceasca si spun intregii lumi ca sunt cei mai cinstiti ziaristi de pe planeta. Au folosit Monitorul si apoi Ziarul de Iasi ca instrumente de presiune pentru a orchestra cel mai mare jaf din istoria economica a Iasului? Vor raspunde la aceasta intrebare in fata procurorilor anticoruptie. Vom reveni.

Condamnarile sefilor de la Ziarul de Iasi

Ziarul de Iasi este una dintre singurele publicatii din tara care este stigmatizata pentru comiterea unor fapte de coruptie, prin hotarari judecatoresti de condamnare a sefilor de aici. Judecatorii i-au condamnat pe sefii de la Ziarul de Iasi atat in prima instanta, cat si in apel. Magistratii l-au condamnat pe Gabriel Rusu, directorul societatii comerciale care editeaza cotidianul Ziarul de Iasi, la o pedeapsa de trei luni de inchisoare cu suspendare. De asemenea, si Marcel Hritac, fratele lui Toni Hritac, redactor sef la acest cotidian, a fost condamnat la trei luni de inchisoare. Acest dosar prezinta o situatie socanta prin faptul ca exista marturii prin care se spune ca Toni Hritac, redactorul sef de la Ziarul de Iasi, are influenta asupra mai multor institutii locale si chiar guvernamentale. Trebuie mentionat ca acest tip de acuzatii erau facute in urma cu cativa ani. "Directorul Hritac a spus de mai multe ori ca nu-l intereseaza nimic pentru ca el si cu fratele lui, Toni Hritac, de la Ziarul de Iasi, controleaza toate serviciile speciale, pana la nivel de Guvern, pentru ca este prieten cu Veronica Albu, reprezentanta Guvernului pentru investitii straine in Romania. Veti vedea ca este poate cea mai mare evaziune fiscala din ultimii 10 ani", este precizat in sesizarea depusa la fostul Parchet National Anticoruptie. Faptele de coruptie sesizate de procurorii de la Departamentul National Anticoruptie Iasi ar fi fost comise de catre Gabi Rusu, Marcel Hritac, Daniel Tarlungeanu si Gabriela Bitica, prin intermediul firmei SC Manager Consulting & Ingenering SRL si Ad Mediam SRL. Au legatura inclusiv cu derularea 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

intimidarea autoritatilor infractiunile primele concluzii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (26)

liderul coruptiei iesene  | #72427
Astia-s liderii presei iesene, hotii astia ordinari. Nu le mai cumpar ziarul, la puscarie cu ei. Bravo BZI. SA ramana numai BZI in Iasi sa dispara Hritac
un jurist  | #72428
Inimaginabil, cum toti lingaii de la Ziarul de Iasi, care se bat cu pumnii in piepturile lor groase, spunand ca sunt cinstiti, au pus mana pe asa niste spatii, la un pret de nimic.Domnule Costel, dupa cum stiu eu, acest Bujorean Costel era jurist la SC Alimentara, calitate in care nu putea fi reprezentant al SC Richard Invest S.A.-probabil o societate fantoma, facuta cu interes. Ia verifica matale si la judecatorul sindic, daca nu cumva firmele au fost si lichidate iar banii din vanzare luati tot de ei, sau apropiatii lor. Din cate imi amintesc, Media NET sigur a trecut pe la sindic.Succes.
Otilia  | #72429
Bravo, baieti! Daca ati reusit sa-i demascati e de bine. Dar intrebarea mea este: SI?
Ce se va intampla mai departe? Cum vor raspunde acestia pentru faptele lor? Care DNA, care Procuratura? Ce arestari? Va spun eu, va pisati contra vantului si va stropiti. Nu se va intampla nimic irositi hatie si cerneala degeaba. Sunt ani de zile de cand grupurile de interese fac legea in Tara Romeneasca si nimeni nu ia nici o masura. Poate o Revolutiie pe bune. Poate se va naste vreun Justitiar care sa-i omoare noaptea pe toti. Cine stie? Pana atunci...somnoroase pasarele/ pe la cuiburi de aduna/ Noapte buna!
Cetatean  | #72430
Iar va mananca si nu a sa stiti unde sa va mai scarpinati!
nicoleta  | #72431
De ce acesti indivizi nu sunt inca dupa gratii?
Este clar ca aceste articole se scriu inutil, pentru ca rezultatele sunt aceleasi pentru ei: averi fabuloase, care nu pot fi justificate..., viata de lux..fara grija zilei de maine..si fara eforturi..
Lucrurile pe care le scrieti , le intuim oricare dintre noi, fara dovezi concrete e drept, insa, din pacate cu atat ramanem.Atata timp cat traim intr-o tara unde increngaturile coruptilor sunt atat de bine inradacinate ..si cat sunt foarte putini cei care vor sa faca ceva pentru a-i elimina..cred ca nu avem sorti de izbanda.
Daca vom avea o justitie care sa nu se teama de Fenechiu sau altii..atunci vor fi acolo unde le este locul toti.
Va doresc succes in demersuri, si sper sincer sa reusiti.
Din pacate pentru cei de la TeleM si celalalt ziar local, nu pot decat sa le zic "RUSINE!!!!!", sunt in proprietatea unor corupti, s"i muncesc pe mosia lor".S-au intros in sclavagism..romanul este facut sa fie sluga..se complace in aceasta postura..
Pana la urma avem soarta pe care o meritam, nu? Langa voi ar trebui sa fie si cei carora nu le place sistemul , nu? Insa ne multumim sa citim ziarul si sa primim cate un calendar sau un pix inainte de alegeri...
Va doresc " succesuri"!

Cu stima,

Nicoleta D.
Rel  | #72432
Foarte tare !!!!!!!!!!
MIREL  | #72433
BAGATII LA PUSCARIE ODATA PE INFRACTORII ASTEA NISTE PORCI ORDINARI LA PUSCARIE DNA CE FACE DATA SA DAT DEOPARTE UNDE SUNT INSTITUTIILE ABILITATE CARE SAI TRAGA LA RASPUNDE RE CU ATATEA SPATII CCARE LE AU SI PLATESC ACOLO LA EI LA BIROURI IN BUCSINESCU CENTRU IASULUI 3 LEI PE MP O NESIMTIRE LA PUSCARIE HOTILOR
giga  | #72434
bravo ma sunteti tari luati si continuati cu jegurile
HAGI  | #72435
BRAVO FRATILOR ASTEA CRED CA STAPANESC TOT IASI VIN SI CER CONTRACTE DE PUBLICITATE CU SMECHERA AIA DE LA EI DE LA MARKETING SI CER OAMENI BANI CA DACA NU II DA IN ZIAR VIN LA TINE DE PARCA A VENIT PAPA ASA VIN LA TINE SI CU NISTE FIGURI SI FITZE DA CINE STIE CE TRUST DE PRESA AUZI LA EI INFRACTORII UITE CATI BANI FAC PE SPINAREA NOASTRA SI NOI SA LE DAM PUBLICITATE DRAGHI IESENI FACETI CUM AM FACUT SI EU CAND VIN LA VOI DUPA PUBLICITATE II LUATI DE O MANUTA SI AFARA HOTII UNDE E DNA PROCURORII ASTEA CE FAC DE LA DNA UNDE STAU CURTEA DE CONTURI CE FACE DOARME NORMAL CA O VB ALA HRITAC CA SANU LE FACA NIMIC SA UITE DE DOSAR ASA E LA NOI IN ROMANIA RUSINA SA VA FIE INFRACTORILOR CU TOT CU ZIARUL DE IASI O MINCIUNA E ZIARUL ALA
ARTI  | #72436
AVETI DREPTATE AU JEFUIT ORASUL FAC PE INTELECTUALI SI SUNT NISTE INFRACTORI CITITORI TREBUIE SA-I SANCTIONEZE
Statica  | #72437
Astia dau lectii de moralitate la ei in ziar.Nu-i lasati sa distruga Iasul.
vali  | #72438
au furat tot iasul bagatii la puscarie daca au facut asa dna trezirea luatii cu voi si bagatiii in psucarie
om de rand  | #72439
La puscarie odata cu lichelele astea ordinare!!!!!!!!!!!!!!
ziua  | #72440
Bravo`` BUNA ZIUA``dar ma indoiesc ca veti realiza ceva .Se va termina ca si multe altele cu un fis,mafia e mai puternica de cit voi ,veti vedea
nicu  | #72441
bravo buna ziua iasi starpiti canceru asta din presa care dau lectii de morala pt altii ca ei sunt curati si corecti si fac presa si jurnalistica de nu stiu cand sunt niste MINCINOSI NESIMTITI CARE SIAU BATUT JOC DE NOI IESENII CARE CARE PLATIM TAXE SI IMPOZITE SI VAI DE MAMA NOASTRA SI EI FAC MILIARDE DIN SPATIII CUMPARATE PE 2 LEI
nicu  | #72442
SA DISPARA TARANU ASTA SI INFRACTOR CARE A ACAPARAT TOT IASU RUSINA SAI FIE SI LU SIMIRAD IL CREDEAM PE EL AMI INTEGRU DAR SE PARE CA IL AU LA MANA SI PE EL CU CEVA DE LUATI ATITUDINE FATA DE LICHELELE ASTE SA STARPIM CORUPTII SI CONDAMNATII SA RAMANETI NUMAI VOI BZI NU MAI CUYMPAR NICI UN ZIARU DE IASI MIE MI SE PAREA DE CALITATE DAR DEFAPT EI SUNT CEI MAI MARI ECSROCI DIN IASI DNA TREZIRE SA VA FIE RUSINE CA ACOPERITI ASA CEVA NICI IN INSTITUTIILE STATULUUI NU MAI POTI AVEA INCREDERE HRITAC ALA VA DATA BANI SAU VA AMENINTAT CA VA DA IN ZIAR NESIMTITILOR MI SE FACE GREATA
MIHAI  | #72443
sai ia dna sai infunde pe nesimtiti astea nu vedeti ca htitac ala e un hor SI ARE SI O FATA DE BETIV ORDINAR SI PRISECARU PITIC PORNO PROST CARE LA FACUT MASA CU MASINA DE SPALAT LA PUSCARIE SI CU LAZESCU ALA CARE E MARE DECAN LA UNIVERSITATEA CUZA AUZI DOMNE TOTI INFRACTORII AU AJUNS IN INALTE FUNCTII ASTEA DE LA CUZA CHIAR NU SE SESIZEAZA NU VEDETI CRED CA MAI FURA SI DE LA UNIVERSITATE DIN BANII STUDENTILOR DOAR DE UNDE SA SUSTINA EI ZIARUL DIN BANII STUDENTILOR NORMAL SUG TOT DE LA UNIVERSITATE NE FURA BANII EU SUNT LA JURNALISM SI TARANU ASTA PROST HABAR NU ARE DE JURNALISM MAMANCA CACAT LA ORE SI ARE SALAR DE 400 MILL PE LUNA CRED CA RECTORUL IL TINE IN BRATE NESIMTITI
Anonim  | #72444
oare de ce??? dupa aprox 10 ani desoperiti jaful, raul trebuia taiat de la radacina nu acum cand e copt, oare de ce?????
iesean  | #72445
Haideti faceti ceva eu nu pot decat sami dati un pistol siii anpusc eu an cap si scapam de ei.
cititor  | #72446
unii de pe forum, nu toti, nici macar sa scrieti corect nu stiti:))
Tot Eu  | #72447
Prea sunt entuziasmati cei care au scris comentariile si prea seamana intre ele comentariile, majoritatea sunt scrise in acelasi stil..... Parerea mea.....
Validela Iasi  | #72448
Nu ma topesc dupa acest ziar, ( ca nu e om in tara asta sa nu fi scris ... "din interes"!), dar, pentru acest articol, BRAVO, de zece mii de ori BRAVO! Doar ca... pardon!, - cainii latra, caravana trece.... Asta-i tarisoara!
gigi sp  | #72449
cica in insulele pampas nu te vor gasi florine! si la tine nu-i problema daca slabesti 100 si ramii cu 70 nici nu-ti trebuie eststica!
titi  | #72450
impuscatii hotii la puscarie dna ce faci ai furat cu ei cot la cot hotilor si va dati stalpul dreptatii si a corectitudinii nu va e rusine taranilor prosti ce sunteti si infractori la puscarie cu voi
Mihai P  | #72451
Felicitari, Ziua, incepti sa demonstrati ceea ce se numeste cu adevarat un jurnal de ancheta. Asa ceva care se intilneste destul de rar pe plan national si in lume datorita subjugarii presei grupurilor de interese.

Ramine de vazut daca, pina la urma, caravana va trece, iarasi, mai departe.
driver  | #97445
...imaginea este distorsionata grosolan, si asta pentru a avea articole din care sa iasa ceva...posibil niste bani..ca doar asta se urmareste...insa, nu prea cred ca a avut un impact...s-a prins omenirea ca scrieti baliverne suneti foarte buni in snoave...asa ca mai incercati...poate ceva constructiv poate ceva in partea pozitiva a lucrurilor...sunteti prea stresati, oare din cauza ca nu mai merge vanzarea fituicii??...ups
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3294 (s) | 22 queries | Mysql time :0.168373 (s)