Local

Cel mai mare proces de luare de mita si furt calificat

Publicat: 16 feb. 1999

•Zece ieseni au fost condamnati
•Extrem de bine organizata, intreaga banda a sustras pe timp de noapte sute de kilograme de bare din aluminiu
•Societatea prejudiciata, SC Selefer Dancu a solicitat despagubiri de citeva milioane de lei

Zece ieseni au fost condamnati recent de catre Tribunal la pedepse cuprinse intre 1 an si 3 ani de puscarie, pentru comiterea a numeroase furturi calificate. Viorel si Iordache Zacornea au primit cite 1 an si 2 luni de inchisoare fiecare, iar Dumitru si Gheorghe Cisleanu au fost condamnati la 1 an si 6 luni, respectiv 3 ani de inchisoare pentru aceeasi infractiune. Fratii Vasile si Stefan Cucu au fost „recompensati” cu 1 an si 8 luni, respectiv 3 ani si 2 luni de puscarie.

Ceilalti infractori au fost condamnati in ordine: Petru Luca – 2 ani si 4 luni; Valentin Leahu – 1 an si 8 luni; Marian Ciobanu – 3 ani si 6 luni; Emil Bordea – 3 ani si 4 luni de puscarie. Alte doua persoane implicate in comiterea acestor infractiuni, Dumitru Pamfil si Constantin Morosanu au fost scosi de sub urmarire penala, deoarece in sarcina acestora nu s-a putut retine furtul calificat. Marian Ciobanu, Ioan Pamfil si Costica Morarasu au lucrat ca muncitori necalificati la SC Selefer Dancu SA.

In luna ianuarie 1997, cei trei executau serviciul de paza prin rotatie si aveau in primire constructiile metalice din bare de aluminiu de la sere. Majoritatea furturilor s-au produs la inceputul anului 1997, cind intreaga banda de infractori a sustras sute de kilograme de bare din aluminiu. Pentru comiterea a 5 infractiuni de luare de mita, paznicul Marian Ciobanu a primit pedeapsa cea mai aspra – 3 ani si jumatate de inchisoare. In functie de numarul furturilor comise si a cantitatii de aluminiu sustrasa, ceilalti infractori au primit pedepse modice. In toate cazurile, marfa a fost valorificata la SC Pieta SRL Holboca, in schimbul unor diferite sume de bani.

Pe timpul urmaririi penale, cit si in fata judecatorilor, majoritatea celor implicati au recunoscut faptele savirsite si au restituit aluminiul furat. Pe linga anii de detentie primiti, cei 10 inculpati vor fi obligati sa achite SC Selefer Dancu SA peste 3 milioane de lei despagubiri. De altfel, societatea prejudiciata s-a constituit parte civila in cauza cu mai multe milioane de lei.loading...

Adauga un comentariu