Local

Cel mai mare secret al sefilor din Primarie: Apartamentele de lux ascunse de ochii iesenilor – FOTO

Publicat: 07 mart. 2016

@ Primaria Iasi detine numneroase spatii si apartamente in cele mai ravnite zone ale orasului, dar si in zone discrete, departe de ochii cetatenilor @ Daca o parte din aceste apartamente sunt locuite de artisti sau diversi functionari ai municipalitatii, nu se stie exact ce se petrece in majoritatea apartamentelor de lux aflate in patrimoniul public si privat al Primariei Iasi

La nivelul municipiului Iasi, exista mai multe apartamente care fac parte din patrimoniul public si privat al Primariei Iasi. Este vorba despre locuinte aflate in diverse zone ale orasului, de la centrul istoric si pana la cartierele marginase ale Iasului. Aceste locuinte sunt tinute insa departe de ochii cetatenilor, fie ca este vorba despre apartamente de lux sau modeste, care sunt locuite sau nu. Reporterii BUNA ZIUA IASI au reusit totusi sa gaseasca unul dintre aceste apartamente de lux aflate in proprietatea Primariei Iasi. Acesta are patru camere si se afla in blocul 939 din Soseaua Nicolina numarul 16. Pana in urma cu aproape un an si jumatate, acest apartament era locuit de artistii angajati ai Operei Nationale Romane Iasi, iar de atunci nimeni nu mai sta in acest imobil, care ar putea fi un ajutor imens pentru orice familie saraca din Iasi.

Citeste si: SCANDALOS! Combinatii incredibile cu apartamentele primariei. Cum poti sa dai lovitura daca esti functionar

„Apartamentul a fost dat de Primarie angajatilor de la Opera. Aici au locuit balerini pana acum un an si jumatate. De atunci, nu am mai vazut pe nimeni sa intre sau sa iasa de acolo. Eu locuiesc in acest bloc inca de cand s-a construit, apartamentul respectiv a fost locuit de multe persoane de-a lungul timpului, iar ultimii au fost balerinii de la Opera. Nu s-a pus problema de scandal sau galagie. Nu stiu de ce nu mai locuieste nimeni acolo, banuiala mea e ca se invart niste lucruri de sus cu apartamentele astea”, a spus un iesean ce locuieste in blocul 939 din Soseaua Nicolina numarul 16.

Apartamente de lux nelocuite. Mii de ieseni asteapta o locuinta

Asta se intampla in conditiile in care, aproape 10.000 de ieseni au depus dosare pentru o locuinta sociala sau convenabila, iar in momentul de fata se afla pe o lista de asteptare ce pare interminabila. Conform reprezentantilor municipalitatii iesene, diverse apartamente au fost date in administrarea unor institutii si universitati, cu destinatie de locuinte de serviciu, pentru cazarea angajatilor. In urma cu cateva luni, alesii locali au solicitat reprezentantilor primariei prezentarea unei situatii la zi a fondului locativ al municipalitatii. Solicitarea venita in contextul in care, secretara Consiliului Local, Denisa Ionascu, detinea o locuinta de serviciu, in conditiile in care are o vila in Valea Lupului.

In cazul locuintelor sociale sau convenabile, contractele de inchiriere se fac pe o perioada de cinci ani. La Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat (DAPPP) sunt inregistrate peste 3.000 de cereri pentru locuintele convenabile, dintre care doar 600 de candidati si-au reactualizat dosarele. Pentru locuinte sociale exista aproximativ 2.500 de solicitari, peste 400 dintre acestea fiind considerate prioritare. In cazul ANL, numarul dosarelor este de aproape 4.500.loading...

Comentarii
 • 4500 dosare ANL in evidenta? Care evidenta? Persoanele carora li s-a atribuit deja o locuinta sociabila/convenabila nu trebuie radiate ?Cine verifica acest aspect?

 • 400 de dosare prioritare pentru locuinte sociale este o cifra „frumoasa”
  Dar „madam” Palaga” tine tigani, care nu au nici un venit si se tin si de furtisaguri, in locuinte sociale chiar in centrul Iasului.
  Astia locuiesc la parterul locuintei pe care o si degradeaza, nu au apa curenta deoarece au datorii la apa, au datorii la gunoi, au datorii inclusiv la primari dar se tin de chefuri si amenintari.
  Dece tine Palaga asemenea „cetateni” in mijlocul orasului ca sa demoleze locuinta sau sa o faca nelocuibila ca sa poata sa o demoleze vreun samsar imobiliar „bagat” la inaintare de aceasta longeviva directoare care stie multe.
  Casa se gaseste in Cuza Voda 25 deci exact in buricul Iasiului.
  Domnule Primar verifica si DAPPP ca s-ar putea sa ai surprize mari.

 • NORMAL ,PRIMARUL ,NICHITA,CIT SI CHIRICA ,TINE DEPARTE DE OCHII LUMII APARTAMENTELE DE LIUX. SUNT PREGATITE PENTRU AFEMWIATII DIN PSD IASI.PRIMAR,CONSILIERI LOCALI SI TOATA GASCA LOR DIN INSTITUTIILE SUBORDONATE PRIMARIEI. TOTI POLITICIENII PSD DIN IASI SE DISTRABALEAZA,SE DISTREAZA CU CURVE IN ACESTE APARTAMENTE. CE ATIU CREZUT CA FAC PARTAMENTE PENTRU PROSTII? NU PE NOI PROSTII NE INDOBITOCESTE SA-I VOTAM.

Adauga un comentariu