Bizar

Cel mai mic oras din Romania este atractia a nenumarati turisti anual. Strainii sunt extrem de incantati de privelistea unica. Unde se afla acesta?

Publicat: 03 iul. 2019

Cel mai mic oras din Romania este atractia a nenumarati turisti anual. Strainii sunt extrem de incantati de privelistea unica. Unde se afla acesta? Este vorba, mai exact, de statiunea din Harghita. Baile Tusnad se afla la 650 de metri alitudine si este cunoscut drept cel mai mic oras din tara noastra. Locul este o oaza de liniste si sanatate pentru persoanele bolnave. Orasul detine recordurile pentru: cel mai curat aer si cea mai mare mofeta din lume. Lacurile sarate si namolul reprezinta tratamentele perfecte pentru anumite afectiuni. Perla Ardealului are o populatie cu putin peste 1.600 de locuitori.

Un medic primar in balneologie si recuperare medicala a exemplificat de ce sunt bune tratamentele de la Baile Tusnad si care sunt exact beneficiile acestora. „La Tusnad avem ca factori naturali de cura apa cu bioxid de carbon si gazul sub forma de emanatie naturala. Apa cu bioxid de carbon o folosim sub forma de baie individuala, emanatia naturala de bioxid de carbon o folosim sub forma de mofeta. Mofeta este o incapere sub forma de amfiteatru cu scari, iar in mijloc ies gazele acelea pe care pacientii le inhaleaza. In locul in care Dumnezeu a lasat aceasta emanatie de gaz omul a construit jur imprejur. In principiu, ca si tehnica, se sta treptat. Se incepe cu cinci minute si se ajunge la o cura de 20 de minute. Tot treptat, pacientul face cura mai intai sus in amfiteatru, apoi coboara progresiv in timpul curei”, a sustinut sursa citata.

Despre orasele din Romania:

  • Cel mai mare sat din Romania este Jina, comuna formata dintr-un singur sat din Marginimea Sibiului, care se intinde pe 315 km patrati;
  • Cel mai mic sat din Romania era satul Alun. Acesta mai avea in 2016 un locuitor, in acte, o manastire din marmura, dar si un drum din marmura de circa zece kilometri;
  • Cel mai populat oras din Romania este Bucuresti, Capitala tarii noastre avea in anul 2011 aproximativ 1.883,425 de locuitori.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit