Local

Cel mai naiv mituitor din Iasi a scapat de puscarie

Publicat: 09 oct. 2014
1

@ Gestul comis de aceasta femeie a parut cu totul incredibil: a incercat sa cumpere un politist chiar sub camerele de supraveghere @ Toate detaliile au fost filmate si au fost folosite de judecatori

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea unei femei din Republica Moldova care a incercat sa cumpere bunavointa unui politist de frontiera. Ala Balan, de 53 ani, din Ocnita, a fost condamnata la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita. Evenimentul a avut loc pe data de 4 martie 2013, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni. Ala Balan lucreaza ca asistent medical in Republica Moldova, insa din cauza veniturilor foarte mici obtinute acolo, a decis ca este mai bine sa plece la munca in Italia. In momentul in care a fost oprita la granita, a prezentat un pasaport in care avea o viza pusa de autoritatile din Polonia. In baza acelei vize, avea voie doar sa tranziteze Romania, fara sa stea mai mult de 5 zile pe teritoriul tarii. Politistul a incercat sa-i explice basarabencei aceasta situatie. Cand a fost intrebata unde vrea sa mearga, femeia a declarat ca are o fata in Iasi la care vrea sa stea. In aceste conditii, politistul a invitat-o intr-un birou pentru a respinge intrarea in tara.

Agentul de politie a dus-o in camera de interviu pentru lamuriri suplimentare cu privire la scopul intrarii pe teritoriul Romaniei. In cele din urma, invinuita a recunoscut ca vroia sa ajunga in Italia la munca„, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Pentru a-l convinge pe politist sa o lase sa treaca, a scos din buzunar o bancnota de 50 euro si i-a inmanat-o pe masa. Atunci, politistul s-a speriat si a sunat la Parchet pentru a depune denuntul. Procurorii au intrat imediat pe fir si au intocmit dosar pentru dare de mita. La audieri, femeia a recunoscut totul. Negocierea mitei a avut loc chiar sub o camera de supraveghere instalata in biroul politistului. Decizia luata ieri de procurori nu este definitiva.

Adauga un comentariu