Local

Cel mai papagal procuror din Iasi, prins in chingi la Curtea de Apel

Publicat: 18 sept. 2013
1

@ Procurorul care si-a pierdut functia dupa ce a luat spaga picioare de oaie si vin va fi judecat in continuare la Curtea de Apel Iasi, pentru ca i-a fost respinsa cererea de stramutare a procesului

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins ieri cererea de stramutare facuta de Ghenadie Ciobanu, fostul sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau, in dosarul de coruptie in care a fost deja trimis in judecata. Acesta a sperat sa nu mai fie judecat la Iasi, pentru ca magistratii de aici ar putea fi subiectivi si influentati de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Numai ca magistratii de la Instanta Suprema au considerat ca nu exista argumente suficiente ca dosarul sa fie stramutat de la Curtea de Apel Iasi. In actul de acuzare se arata ca Ghenadie Ciobanu, fostul sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau, si-a facut crama in interiorul institutiei in care lucra. Acesta a achizitionat o tona de vin, pe care l-a depozitat in sediul Parchetului. Obisnuia sa incaseze sume modice de bani de la acuzati in diverse dosare sau sa le ceara produse alimentare, mai ales cu ocazia sarbatorilor religioase importante.

„Desi sumele de bani ori bunurile pe care le-a obtinut in acest mod sunt modice, din actele dosarului rezulta faptul ca inculpatul a transformat sediul Parchetului intr-o anexa a combinatului vinicol Cotnari, de unde a achizitionat peste o tona de vin in decursul unui singur an si l-a depozitat in garajul unitatii. A transformat mica ciupeala intr-o politica penala, prin care a ajuns sa negocieze cu partile solutiile din dosarele aflate in instrumentarea sa, atitudine de natura sa afecteze grav imaginea justitiei si increderea cetatenilor in autoritatile implicate in infaptuirea acesteia”, au precizat procurorii in rechizitoriu. Procurorii sustin ca pe data de 19 ianuarie 2011, a primit suma de 200 euro de la doi denuntatori din Harlau, pentru a rezolva un dosar referitor la doua infractiuni rutiere. Procurorul accepta orice pentru a face rost de bani si negocia ca la taraba cu acuzatii de prin dosare. Din convorbirile telefonice a reiesit ca a cerut spaga si picioare de oaie.

Comentarii
  • In curand asta va fi adresa locuitorilor din Hirlau.Mafia fondurilor europene este in criza si are nevoie de zona rurala pt a mai fura banii Europei.Tot raul spre bine, vom scapa de trantorii din primarie, politie, parchet, spital, azile etc etc.

  • Bocesc hotii dupa tine, si cei politici si gainarii sau cei de tarla.Oricom vei scapa, partidu e puternic, dar din Hirlau nu vrei sa pleci, aici ai investit ceai furat cu primarii.

Adauga un comentariu