Eveniment-Social

Cel mai periculos drum pentru soferii ieseni – FOTO

Publicat: 16 ian. 2013

@ Una dintre cele mai importante artere care face legatura dintre doua drumuri nationale ce strabat Iasul a devenit oroarea soferilor @ Plina de gropi, asfalt faramitat si noroi, Strada Trei Fantani, denumita si „Drumul hotilor”, poate fi catalogata drept cel mai de temut traseu @ Cu toate ca au fost nenumarate promisiuni de reabilitare a drumului, niciuna nu s-a concretizat pana in prezent @ Mai mult de atat, nimeni nu stie in sarcina cui revine administrarea acestui drum

Abandonata de autoritati de multi ani si plina de gropi, strada Trei Fantani, supranumita si „Drumul hotilor” a devenit cel mai mare cosmar al soferilor ieseni. Este vorba despre drumul care face legatura intre Bucium si comuna Tomesti. Tronsonul a devenit unul dintre cele mai periculoase drumuri din municipiu, unde gropile fac legea. La fiecare centimetru, cate un crater enorm asteapta sa faca tandari orice autoturism care indrazneste sa se aventureze pe acest traseu. Niciunul dintre sensurile de mers nu sunt ocolite de pericole. Gropi, pietre, zapada si noroi – aceasta este combinatia care domneste pe intregul tronson care il face impracticabil. Lungimea totala a strazii Trei Fantani este de 4,6 kilometri si este una destul de frecventata, facand legatura intre DN 24 si DN 28 in municipiul Iasi.

„Drumul Hotilor” ar fi trebuit sa arate impecabil la ora actuala, pentru ca promisiuni de asfaltare a acestuia au existat inca din 2010. La acea vreme, autoritatile au sustinut ca in 2011 se va derula un plan de reabilitare al acestei strazi, fiind alocate si fondurile necesare. Evident, drumul nu a mai avut parte de reabilitarile promise, timp in care tronsonul a inceput sa arate tot mai rau.

Strada abandonata de toti

Drumul hotilor chiar a fost lasat prada hotilor. Nimeni nu s-a mai interesat de soarta acestuia. Tronsonul de aproape 4 kilometri a fost cuprins in proiectul de construire a variantei de trafic greu a municipiului Iasi. Insa proiectul pare ca a scos din schema acest drum. In trecut, si fostei conduceri a Consiliului Judetean Iasi i s-a cerut sa se implice in reabilitarea drumului. Numai ca totul a ramas la stadiul de proiect, si asta pentru ca nimeni nu stie cine ar trebui sa administreze aceasta artera. Directia de Drumuri de la consiliu nu a avut cum sa se implice, iar cei de la Drumurile Nationale sustineau ca soseaua de la Trei Fantani nu tine de ei. Desi initial, CJ promisese sprijin pentru refacerea drumului, nu s-a mai ajuns la niciun consens. Conducerea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi sustine ca drumul este mentionat, pe hartie, in una dintre etapele soselei de centura, dar nu se stie cand se va trece la reabilitarea acestuia. Motive de ordin financiar par a sta in calea refacerii acestei strazi. Pana atunci, nimeni nu vrea sa administreze „Drumul Hotilor”. „Drumul este inclus in etapa a treia a soselei de centura. Acum se lucreaza la realizarea bugetului, am prins acest tronson in bugetul de achizitii. Aici mai intra soseaua de trafic usor si pasajul de la Antibiotice. Acest drum nu este, in prezent, in administrarea mea, nu stiu cine se ocupa de el”, a declarat Ovidu Laicu, seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi.

Comentarii
 • Inseamna ca nu ati vazut ce praf este drumul judetean DJ 2** , zona de la Gropnita-Focuri-Coarnele Caprei e sub orice critica. Intre Focuri si Bulbucani strada se surpa deja in Lacul Bulbucani…..daca cineva nu cunoaste zona, pe timp de nopate ai mari sanse sa ajungi cu masina direct in iaz de la o inaltime de 3-* metri. Si ca de obicei ai nostri conducatori asteapta sa se intample vreo nenorocire pentru a lua o masura.

 • Dar cand iesi de pe el si vrei sa mergi inspre Tomesti pe DN2* care are titulatura de drum national, asfaltul incepe sa dispara incet si sigur de pe el.
  Dl. vidu Laicu ce parere aveti de aceasta portiune de drum care pur si simplu iti pune viata in pericol la cate gropi sunt in el?
  Pur si simplu nu mai ai pe unde circula. Si mai platim si Rovignieta pentru acest drum de rahat.

 • bre nea multumitu lu tata, vezi ca de la bariera **0 de metri sunt ai primariei iasi iar pe restul drumului pana la chicerea nu sunt mai mult de 2* de gauri , care ieri am vazut ca se plombau. Iat o fasaii ba multumitule .

  • Pe ce lume traiesti? Esti cunva un pupincurist de-al dlui. Transformator?
   Plombau la tine in cap probabil pupincurist USL-ist ce esti.

 • Dar bariera Tomești pe DN douazecisi opt de ce nu se reface niciodată? E crunt acolo nu poti sa o traversezi decat cu viteza intaia. Si pana la intrare in Tomesti e jale gropi una langa alta. Tot se carpeste in fiecare an in loc sa se asfalteze cum e normal. Halal drum national. Se aude DRDP Iasi sau dormiti pe voi si faceti bugete. Pana terminati voi bugetul ne terminam noi masinile nesimtitilor.

 • de parca drumul din spate de la onyx e altfel spre visani…e identic…parca nu trece nimeni pe acolo decit tancul, sa ne luam toti tancuri ca sa putem trece pe drumurile romaniei…

 • mergeti la o plimbare pe strada Visan si veti avea parte de o senzatie extraordinara: in doar 2 km de drum, veti ajunge la spital cu 2 coase dislocate si in service cu masina varza …. multumiri Primariei Iasi !!! Lua`-v-`ar naiba de incapabili platiti bine pentru stat in birou si celor ce au votat Nichita & Co !

Adauga un comentariu