Local

Cel mai periculos infractor din Iasi a fost prins! A omorat un politist si a evadat de doua ori

Publicat: 04 mart. 2015
1

@ Cu o „cariera impresionanta” in spate, ieseanul a comis zeci de furturi si talharii, ucigand politistul aflat pe urmele sale, dupa care a evadat de doua ori din puscarie

Unul dintre cei mai periculosi infractori ai tarii a fost prins de politisti. Autoritatile iesene au intrat in alerta dupa ce Constantin Cojocaru, supranumit si „Passaris al Romaniei„, dupa celebrul criminal grec, a reaparut pe plaiurile natale dand o spargere in Erbiceni.

Se intampla in cursul lunii trecute, iar politistii au intrat imediat in alerta, intrucat unul dintre infractori, considerat a fi extrem de periculos, a disparut fara urma. Constantin Cojocaru impreuna cu complicele sau Culita Gioni Plop au furat un seif din oficiul postal din Erbiceni, l-au dus intr-o padure, l-au spart si au luat banii, cartelele si alte bunuri din interior. Initial, pe mana politiei a ajuns doar Culita Plop, insa planul fusese pus la punct de catre Constantin Cojocaru.

Citeste si: Cel mai temut infractor din Iasi, disparut fara urma. Complicele a ajuns dupa gratii

„In data de 3 martie 2015, politistii l-au depistat, pe raza orasului Harlau, pe cel de-al doilea prezumtiv autor al faptei, respectiv C. Constantin, de 39 ani, din comuna Belcesti. Acesta a fost prezentat in cursul aceleiasi zile Parchetului si Judecatoriei Harlau cu propunere de arestare preventiva. Cu aceasta ocazie instanta de judecata a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 30 zile, retinând în sarcina acestuia savarsirea infractiunii de furt calificat, constând în aceea ca in noaptea de 16 spre 17 februarie 2015, dupa o întelegere prealabila împreuna cu P. Culita au patruns prin fortarea sistemelor de închidere de la usa de acces în Oficiul Postal Erbiceni, judetul Iasi, de unde au sustras un seif metalic în care se aflau bani, cartele telefonice si alte bunuri. C. Constantin a fost introdus în arestul IPJ Iasi”, au declarat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Zis si „Pisica”, Constantin Cojocaru are o „cariera impresionanta” in spate. A comis zeci de furturi in municipiul Iasi, apoi numeroase talharii, precum si un jaf armat in Timisoara. Incercand sa scape de urma autoritatilor, acesta a fugit in Serbia, acolo unde a ucis un politist aflat pe urmele sale. A fost intemnitat de doua ori in tara vecina, insa a reusit sa evadeze de fiecare data datorita abilitatilor sale de a se catara cu usurinta pe gardurile penitenciarelor.

Adauga un comentariu