Plante medicinale

Cel mai puternic antioxidant din lume iti curata arterele

Publicat: 21 nov. 2018
25

Aceasta planta are mai multe beneficii pentru sanatate si poate fi privita ca o minune, deoarece In mod normal creste In medii tropicale, dar poate fi cultivata foarte bine In propriul apartament, pentru ca se Intretine foarte usor.

Daca de mai mult timp cauti un remediu natural pentru colesterolul rau, busuiocul este solutia perfecta, ce reprezinta una dintre cele mai sanatoase ierburi aromatice si este indicat sa se consume proaspat, datorita aromei sale puternice. El Iti ofera 29% din doza zilnica de nutrienti, contine vitaminele A si K, plus beta-caroteni, care sunt antioxidanti puternici, ce previn actiunea radicalilor liberi, ateroscleroza si afectiunile cardiovasculare. In plus, este o buna sursa de fosfor, fier, mangan, calciu, magneziu si flavonoizi cu proprietati antibacteriene.

S-a dovedit de mai multe ori ca plantele aromatice si condimentele reprezinta un adaos important In ceea ce priveste cantitatea totala de antioxidanti preluata prin intermediul dietei alimentare, iar busuiocul are zero calorii, dar este bogat In vitamine si fibre, drept pentru care poate fi folosit In prepararea mai multor mancaruri. De exemplu, Inlocuieste cu succes sarea si branza folosite pentru a asezona legumele si merge perfect In supe, sosuri pentru paste si salate.
Daca ai de ales, Incearca sa folosesti busuioc proaspat, deoarece are mai multe proprietati spre deosebire de cel uscat, a carui beneficii sunt distruse In timpul procesului de uscare. De asemenea, Il mai poti folosi ca infuzie de ceai sau supliment In ulei, dar tine cont de faptul ca si el are o data de expirare. 

1. Proprietati antioxidante. Multe studii au demonstrat ca busuiocul protejeaza Impotriva mai multor chimicale si carcinogene.

2. Antibiotic natural. Busuiocul este un antibiotic foarte puternic ce ajuta In tratarea mai multor probleme de sanatate si proprietatile sale devin si mai puternice cand este combinat cu usturoi.

3. Curata vasele de sange. Datorita abilitatii sale de a curata vasele de sange de colesterolul rau, cunoscut si ca LDL Colesterol, busuiocul previne mai multe tipuri de afectiuni cardiovasculare.

4. Beneficii suplimentare. Busuiocul este util In tratarea gripei, a racelii, a tusei, parazitilor, diareei, constipatiei si a problemelor cu rinichii. Daca vrei sa ai o sanatate de invidiat si mancare gustoasa, poti Incorpora aceasta planta aromata In dieta zilnica fara nici o problema, cu singura conditie sa nu fii alergica tocmai la busuioc.

Adauga un comentariu