WoW!

Cel mai puternic tonic amar din flora românească. Pelin pentru regenerare ficat

Publicat: 15 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai puternic tonic amar din flora românească. Pelin pentru regenerare ficat

Cel mai puternic tonic amar din flora românească, pelinul este o plantă miraculoasă, renumită îndeosebi pentru capacitatea naturală de a curăţa ficatul şi tubul digestiv. Cei care îl consumă pot simţi imediat efectele binefăcătoare ale acestuia, întrucât are capacitatea de a reda vigoarea întregului organism.

Tinctura de pelin pentru regenerarea ficatului: reţeta

Dat fiind că tratamentele pentru ficat sunt foarte scumpe, ar fi păcat să nu profităm de capacitatea naturală a plantelor de a ne vindeca. Pelinul poate fi cules (frunze şi tulpini) direct din natură, sau se poate procura de la orice magazin naturist. Cea mai eficientă formă de administrare a plantei este tinctura.

Ingrediente necesare:

100 g de pelin uscat (sau 1 mâna de plantă proaspătă)
400 ml de alcool rafinat de 60 de grade
Mod de preparare:

Pelinul tocat mărunt se introduce într-o sticlă sau într-un borcan, şi peste el se toarnă alcoolul. Se închide ermetic, şi se lasa 14 zile la macerat. În acest interval, recipientul cu tinctura trebuie agitat de 3 ori pe zi. După finalizarea perioadei de macerare, alcoolul se strecoară printr-o bucată de tifon dublu în sticluţe închise la culoare. Tinctura de pelin astfel obţinută se păstrează la frigider.

Administrare:

Se iau câte 10 picături de tinctura de pelin, de 3 ori pe zi. Acest tratament poate fi urmat doar de 2 ori pe an, respectiv primăvară şi toamna. Ajută la regenerarea celulei hepatice şi la eliminarea balonărilor.

Ceaiul, pulberea şi siropul de pelin

Descoperit în anul 1600 i.Hr., pelinul este una din cele mai vechi plante medicinale din istorie, folosită de greci, de romani şi de dacii noştri. Pelinul apare ca remediu des folosit în mănăstiri, începând cu Evul Mediu. Preotul Kneipp recomanda pelinul tuturor suferinzilor de ficat sau de stomac, sub formă de pulbere (o doză mică), adăugat la supe, sau că piper, pentru mâncărurile de zi cu zi.

Pelinul se poate mai poate folosi sub formă de ceai, pulbere sau sirop. Ceaiul din frunze de pelin este un leac extraordinar pentru bolile de stomac, având acţiunea unui pansament gastric. Cei bolnavi de ficat, rinichi, pancreas sau bila (dischinezie biliară) pot urma o cură cu infuzie de pelin (1 linguriţa la 400 ml de apă clocotită) timp de 21 de zile. Dacă suferiţi de balonare, se beau câte 50 ml, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, timp de 7 zile.

Pulberea şi siropul de pelin ajuta la cicatrizarea leziunilor ulceroase, dar şi la regenerarea unui ficat bolnav, sau la tratarea stărilor de balonare.

Adauga un comentariu