Telefoane mobile

Cel mai rapid procesor pentru smartphone-uri

Publicat: 02 mart. 2012

HiSilicon Technologies a lansat la World Mobile Congress 2012 cel mai rapid procesor dedicat telefoanelor inteligente.

K3V2 este un procesor quad-core cu 4 ARM CortexTM A9 cores, super GPU 16-core si memorie a sistemului de 64 biti.

Potrivit valorilor rezultate dupa teste, K3V2 este cel mai rapid procesor, atat in ce priveste CPU-ul, cat si GPU-ul. Cel mai nou telefon Huawei, Ascend D quad, este primul smartphone care are procesorul HiSilicon K3V2 AP incorporat.

Consumatorii petrec din ce in ce mai mult timp utilizand dispozitive mobile si tot mai des doresc sa transfere experienta de pe PC pe dispozitivele mobile„, a declarat Jerry Su, architectul sef si Senior Director la departamentul Procesoare mobile al Silicon Technologies.

K3V2 se axeaza pe atingerea celei mai bune experiente a utilizatorului in folosirea aplicatiilor, navigarea pe web, jocuri, video, sunet, precum si durata de viata a bateriei.

Am proiectat un procesor cu CPU 4-core si GPU 16-core pentru performante ridicate si consum de energie extrem de scazut. Pentru a mari durata de viata a bateriei, am integrat in K3V2 un mecanism A.I.P.S (Artificial Intelligence Power Scaling), prin care hardware-ul gestioneaza automat numarul de core-uri cu care functioneaza atat statusul CPU cat si GPU. Credem ca K3V2 va fi cea mai buna alegere pentru dispozitive mobile de performanta inalta. Puteti vedea acest lucru la Huawei Ascend D quad” a adaugat Su.loading...

Adauga un comentariu