Actualitate

Cel mai scump drum se afla intr-o comuna din Iasi. Toata suflarea din comuna ajuta o firma la o asfaltare – FOTO

Publicat: 05 sept. 2014

@ Un drum comunal de putin peste o mie de metri a ajuns sa coste miliarde de lei @ Desi licitatia a fost adjudecata de un privat, tot primaria a scos propriile utilaje la curatat drumul

O primarie din judetul Iasi ce va asfalta putin peste un kilometru de drum cu peste 12 miliarde lei vechi a gasit de cuviinta sa trimita propriile utilaje la lucrare si nu cele ale constructorului care si-a adjudecat procedura. Primarul nu vede insa nimic deosebit in aceasta treaba, ba chiar spune ca ai lui s-au apucat de scos pavajul de pe drum inainte ca firma ce va lucra sa vina si sa se apuce de treaba. Este vorba de primaria din comuna Focuri, localitate care a scos la licitatie reabilitarea drumului comunal DC 140, initial pentru 7,4 miliarde lei vechi, suma ce nu a inclus TVA. Culmea, suma totala, cu tot cu TVA, a sarit cu inca cinci miliarde lei vechi, insa nici asa primarul nu vede mare diferenta. In plus, nicaieri nu apar cheltuieli pentru diverse si neprevazute, insa suma finala este suspect de mare. „S-a adjudecat lucrarea si am incheiat un contract deja. Acolo am adus utilajele primariei pentru a se scoate pavajul, l-am depozitat si vom vedea ce urmeaza sa facem cu el. Totul costa cam 12 miliarde lei vechi, cu tot cu TVA. Nu e vorba de nicio suplimentare, totul se incadreaza in standardele de cost„, a sustinut Vasile Macovei, primarul comunei Focuri.

Citeste si: Incredibil! Singura primarie din judet care va avea autostrada

Se pune intrebarea cum va justifica Primaria Focuri in fata inspectorilor Curtii de Conturi aceste cheltuieli cu utilajele, muncitorii, carburantul etc. Asta deoarece lucrarile respective erau in sarcina constructorului. Proiectul este derulat cu bani de la Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), obtinuti de Grupul de Actiune Locala Belcesti – Focuri. Primaria din comuna Focuri a desemnat si consultantul la acest proiect, este vorba de firma Sylver Rom SRL Iasi, unde a lucrat si fostul viceprimar Marius Danga. Firma in cauza si-a adjudecat chiar toate procedurile de consultanta pentru o suma infima in comuna Focuri pe o perioada de un an. Insa actuala licitatie nu ridica niciun semn de intrebare in opinia autoritatilor locale. De altfel, primarul comunei a explicat si cum s-a ajuns la aceasta suma. Adica s-au mai gasit cateva ulite din jurul drumului ce ar trebui prinse si acestea. „La mine am ulite secundare. Pe un kilometru am opt ulite, circa 250 metri in plus, iar lucrarea in realitate nu este de 1,2 kilometri, ci de peste 1,4 kilometri„, a mai adaugat primarul comumei Focuri.

Comentarii
  • A e floere la ureche a eftin rau. Sa vina cineva la Raducaneni si sa vada ca 300 m de drum betonat pina la casa primarului a costat anul trecut 6,6 miliarde lei vechi. Si vorba aia nu au pus plasa de sirma,piatra nimic ci au turnat direct. Exact cum ai turna un troruar in fata prispei. Asa ca domnul din imagine e ok. Unde mai pui ca si la Raducaneni au muncit si utilajele de la primarie. Cel care a construit e patronul Ailieseii Nelu consilier la primarie care a luat banutii frumosi. Am inteles ca e in combinatie cu tovul Mugur Cozmanciuc+Fene. Anul asta inca 300 metri spre biserica tot 6.6 miliarde lei vechi deci e mai eftin la Focuri . Asa ca lasati in pace pe domnul.

    • ar se mai pregateste o lovitura e drumul spre Spital Care e in valoare de 9 miliarde de lei vechi si are 800 m deci sa vedem si aici cit v-a costa in final. Am inteles ca directivele de la partid e sa -l rupa in bucati ca sa nu faca licitatie etc.

  • Asa ca drumul are zeste adica are asfalt si practic e o reparatie capitala. Hei rup.Scump,scump dincolo era mai eftin vorba reclamei. Dar atit timp ciot nu se leaga nimeni de el e ok. Are probleme grave de tot. Cu toate ca omusteanul nostru si-a inscenat furtul leptopului de la primarie ca sa nu i se mai vada datoriile de miliarde de lei vechi cu care a fost fraudat statul p[rin firmewle sale. Cu diverse achizitii de utilaje sechend hend la preturi fabuloase care nu pot fi inregistrate in circulatie. Da Sorin Cretu cum sa traiasca si sa nu munceasca ? De fapt e mina in mina cu Fene au fost colegi de gainarii cu blugi. Are acoperire si asta fratele meu sutesc masini din strainatate le dosesc prin padure si apoi le scot la vinzare cu acte false. Dar e ok.e laq partide de vinatoare la Capriorul Bohotin asa ca……ha ha ha tu DNA alceva….pa

  • traiasca balegaru de dorohoi nichita in frunte cu talharii de la cosiliu judetian, traiasca PSDeul comunist iubit, triasca iobagii, scavii, hodorogii, tradatorii, ce iau votat si ii voteaza in-cotinuare! uraaaaaa si la cazanu cu smoala!

  • scump stadion din Romania, se afla la Deleni, problema e ca s-a rupt in doua, iar puscariabilu de primar a mai inaugurat o veche sala de camin in care cica a investit mii de euro. Militia si procurorii sunt cu ei, iar ei fura tot.

  • Crescatorii de animale nu mai pot rabda abuzurile primarului care face presiune pe cei de la asociatie pt a putea controla miile de euro proveniti de la APIA.Banii intra pe trei sferturi in buzunarul lui.Chiar in toata tara nu este o institutie sa ne scape de acest DICTATOR.Asta iar scoate DOUA SUTE LA SUTA VOTURI din TREI BABE CUFURITE prezente la vot.

  • oi macovei mai bine ti-ai da demisiea si ai pleca la vila ta din breazu, ai scapa poate de puscarie. dar tu esti de o nesimtire foarte mare si nu vrei sa las pe alcineva poate va face ceva si pentru noi focurenii.. esti fudul si mindru umbli numai cu capul pe sus si cu nasul in vint, dar nu te gindesti ca mai ai oleaca si ai sa bagi nasu in fund, ca ai dosar cu renelu, si acuma urmeaza si cu autobanda asta care speli tu atitea milioane,pleaca si lasane . la puscarie cu tine banditule.

  • primarul acestei comuni are zece ani de mandat, bravo lui ca stie sa va futa. nui de vina el, devina sunt prostii care lau ales. daca nu a facut un mandat nimica , nu a facut nimic nici in al doilea mandat atunci cine e devina eu cred ca el nu. el este baeat destept ca stie sa va frece .sa-l alegeti in continuare ca va este foarte drag. bravo ca la noi la nimenea sunteti cei mai inapoiati din toate comunele din jur. rusinicaaaaa.

  • Oameni buni deschideti ochii mari si ducetiva la vot. VOTATI SCHIMBAREA> VOTATI COSTANTIN PANTIRU DACA VRET SA SE DEZVOLTE COMUNA> Vreti drumuri canalizare , vreti sa inplimentati proecte EUROPENE, VOTATI CONSTANTIN PANTIRU. Ati stat cu curu in lut 12 ani. mai faceti o schimbare.

Adauga un comentariu