Destinatii turistice

Cel mai scump loc din lume este un oras cu 1.000 de locuitori, paradis fiscal si destinatie turistica populara

Publicat: 25 iul. 2018
9

Desi ne vin in minte metropole ca New York, Hong Kong atunci cand vorbim despre cele mai scumpe locuri din lume, primul loc in clasament este de fapt ocupat de un oras cu putin peste 1.000 de locuitori.

Potrivit Times, o mica insula din Atlantic tocmai a fost desemnata ca fiind cel mai scump loc de locuit.

Hamilton, capitala Bermudei, teritoru britanic din mijlocul oceanului, are cel mai ridicat cost la vietii din lume, potrivit Indexului Numbeo privind costul vietii.

Potrivit clasamentului, Hamilton are cele mai ridicate costuri cu transporturile, alimentele si utilitatile. Capitala Bermudei a fost desemnata, totodata, ca avand cele mai mari preturi la restaurante.

Cu o populatie care depaseste cu putin 1.000 de locuitori, Hamilton este una dintre cele mai mici capitale din lume. Dar calitatea sa de paradis fiscal, precum si faptul ca este o populara detinatie turistica au dus la o explozie a preturilor.

Celelalte orase din topul celor mai scumpe locuri din lume erau oarecum de asteptat. New York si San Francisco isi disputa locul al doilea, in special datorita chiriilor foarte mari din cele doua orase americane.

In top 10 se mai regasesc Reykjavik, capitala Islandei, precum si orasele elvetiene Zurich, Geneva, Basel, Lausanne si Lugano.

De partea cealalta, cel mai mic cost al vietii se regaseste in orasele din India.

Cand vine vorba despre expati, Hong Kong a revenit pe primul loc in clasamentul celor mai scumpe orase pentru straini, dupa ce anul trecut se situase pe locul doi, dupa Luanda, capitala Angolei, arata cel mai recent studiu Mercer privind cele ai scumpeorase pentru expati .

In 2018, Tokyo este al doilea cel mai scump oras pentru expati, urmat de Zurich, Singapore si Seul, ceea ce inseamna ca patru din cinci orase incluse in top sunt din Asia, arata studiul Mercer. Topul celor mai scumpe zece orase pentru expati este completat de Luanda, Shanghai, N'Djamena, Beijing si Berna.

Indexul Bloomberg, totodata, indica mai multe orase din Europa ca fiind cele mai scumpe, topul fiind dominat de Geneva, Zurich, Oslo, Copenhaga sau Londra.

Adauga un comentariu