Titlurile zilei

Cel mai sincer traficant de droguri din Iași stă cu sufletul la gură! După ce a fost prins în trafic fără permis, căscând gura la un accident mortal, poate ajunge în pușcărie pentru… mită

Publicat: 26 ian. 2021
Edi Popa a fost prins de polițiști la volan deși nu deținea permis de conducere
Edi Popa, tânărul care a recunoscut că a comercializat substanțe interzise când a fost oprit de poliție

Un tânăr din Iași riscă să ajungă la pușcărie după ce a fost prins fără permis și a recunoscut, atunci când a fost luat la întrebări de polițiști, că a făcut trafic de droguri și de articole pirotehnice. Individul este acum cercetat în stare de libertate pentru comiterea mai multor infracțiuni

Un individ din Iași ar putea spune cu ușurință că este cel mai sincer traficant de droguri din toate timpurile. Zilele trecute, tânărul a fost verificat de polițiști după ce a căscat gura la accidentul mortal ce a avut loc la Scânteia. Edi Popa, așa cum s-a recomandat tânărul, a fost găsit la volan, deși nu avea permis de conducere de câteva luni bune. Tânărul a fost întrebat de oamenii legii de cât timp conduce fără permis și a oferit un răspuns halucinant. Bărbatul le-a spus polițiștilor că din luna noiembrie tot se urcă la volan deși nu are acest drept.

Polițiștii au verificat mașina tânărului, iar în interiorul acesteia au găsit mai multe înscrisuri dubioase. Mai precis, polițiștii au găsit pe câteva coli A4 mai multe sume de bani scrise ordonat. Când l-au întrebat ce semnifică acestea, Edi le-a spus că este vorba despre petarde și artificii, articole pirotehnice pe care le-ar fi vândut în perioada sărbătorilor de iarnă, deși acest lucru este interzis.

A recunoscut în fața polițiștilor că a cumpărat și vândut droguri de risc

Când a fost întrebat de oamenii legii dacă a mai vândut și alte substanțe interzise, tânărul de loc din comuna Scânteia le-a spus cu zâmbetul pe buze că a comercializat droguri de-a lungul timpului. Pentru a fi mai convingător, Edi le-a spus polițiștilor că a cumpărat de mai multe ori „iarbă” din Iași și a vândut-o mai apoi în zona în care locuiește. Pentru că era vorba de o afacere în toată regula, tânărul le-a spus polițiștilor că a cumpărat drogurile cu un preț mic și le-a vândut cu un preț mai mare.

„Am cumpărat din Iași, de la un băiat iarbă și am vândut-o pe aici. Cannabis…”, a spus tânărul în fața polițiștilor.

După ce mașina i-a fost verificată, oamenii legii au găsit un pliculeț transparent. Întrebat ce a avut în plicul respectiv, tânărul a spus că droguri. Toate probele găsite de polițiști în mașina tânărului au fost ridicate, iar acum oamenii legii îl anchetează.

Polițiștii din Iași îl cerceta în stare de libertate pe tânărul din Scânteia

Polițiștii din Iași au întocmit pe numele său un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să stea ani grei în spatele gratiilor.

„Polițiștii efectuează verificări în cadrul unui dosar penal deschis pe numele unui tânăr. Acesta este cercetat în stare de libertate”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Tânărul este cercetat pentru că a condus fără permis, pentru că a vândut articole pirotehnice și pentru că a recunoscut că a comercializat droguri. Cel mai probabil, tânărul va fi trimis în scurt timp în fața judecătorilor. Infracțiunile pe care le-a comis sunt destul de grave, iar pedeapsa pe care o va primi ar putea să-l țină departe de libertate o lungă perioadă de timp. Edi Popa s-a scuzat în fața polițiștilor când a fost prins la volan, spunând că voia să ducă mașina la un service, unde ar fi trebuit să o vândă. Cu toate acestea, nu părea deloc străin de problemele cu legea și era împăcat cu ideea că trebuie să răspundă pentru faptele sale.

Eduard Popa a încercat să îi mituiască pe polițiști

Pentru ca întreaga poveste să capete o alură cât mai amuzantp, Eduard Popa a fost în cele din urmă reţinut de poliţişti. Tânărul mai are un cap de acuzare. Vorbim despre faptul că bărbatul a încercat să îi mituiască pe poliţişti.

Deşi iniţial era cercetat în stare de libertate, bărbatul a dorit să scape de grijă vreunui dosar. Nici mai mult nici mai puţin, Eduard Popa i-a promis poliţistului o sumă de bani pentru a nu îi mai deschide dosar penal.

Bărbatul luase legătura cu poliţistul şi acesta a făcut imediat un denunţ. Eduard îi promisese o sumă de 10.000 de lei dacă uită de dosarul lui. Ridicolul situaţiei îl face că, în urma unui flagrant organizat de oamenii legii, Eduard avea în buzunar doar 500 de lei din cei 10.000 de lei promişi. În aceste momente, cel mai sincer dealer de droguri din Iași se află în custodia poliţiştilor pentru 24 de ore. Acum are de-a face cu două acuzaţii: dare de mită şi circulare pe drumurile publice fără drept.

UPDATE: Comunicatul oamenilor legii

Prin referatul din data de 26.01.2021 întocmit de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a propus arestarea preventivă a inculpatului P.E., în vârstă de 26 de ani, cercetat în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, prevăzută de art.290 alin.1 C.pen. şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art.335 alin.1 C.pen., ambele cu aplicarea art.38 alin.1 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că:

În data de 21.01.2021, inculpatul P.E., a fost depistat în trafic de către agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Scânteia, jud.Iaşi conducând un autovehicul deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

După depistarea în trafic, inculpatul a promis unui agent de poliţie suma de 10.000 lei şi i-a remis efectiv, în aceeaşi seară, suma de 500 lei, pentru ca acesta să nu ia măsurile legale împotriva sa, respectiv să nu efectueze cercetări penale în dosarul înregistrat pe numele său, având ca obiect infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, pentru a putea susţine examenul auto la care era programat. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă prezumţia de nevinovăţie.

 

Comentarii
 • Tânărul și a bătut joc de polițiști în stil mare. Nimeni NU poate fi condamnat fără faptă PROBATA!!! În Congo poate. Pentru lipsă permis da, dar în lipsa probelor toate celelalte fapte pretinse vor fi respinse de instanță.

 • Politia crima dezorganizata si dicotu doarme. Nu asta e traficant de droguri asta nici măcar pistol cu apa nu e pe lângă cei cu cox Italia galata si investițiilor în blocuri si taxiuri din cox.

 • La noi ân Olanda de sud așa ceva nu ieste posibil că doar nu trăim ân secolul trecut.
  Nu se face trafic.
  Iar traficanți nu dă mită la polizie, nici cei care trimit pe autocar ân alte țări.
  Ce-i care consumă m-ai mult au probleme de tulburare, poate le e dor de țara ân care nu se pot ântoarce.

 • Ia priviți cât de importanță își dau milițienii astea bașinòșî care au fost informați de vre un praduitor din zonă ca astfel dormeau în șoșoni ,zici ca l au prins pe Pablo Escobar bai nebunilor omul poate să spună că frecat o și pe sora sa sau pe masa fără dovezi nimeni no să vă bage în seamă sigur băiatul e cu sorcova e dus e de competența Spitalului nr 7

 • Radu Ionescu din Galata care vinde cu Carp Adrian kile de marihuana ca tacsu e mecanicul politiei secției 5 are blat dormiți pe voi diicot Iași corupți cap coada Galata e raiul drogurilor proștilor

 • Şi-a bătut joc de miliţieni :)) Droguri nu avea la el, cu maşina nu a fost prins conducând, maşina staţiona acolo de ceva vreme şi el poate spune în instanţă că a adus-o altcineva. Sumele de pe foi pot fi justificate în „n” moduri, cum ar fi că vindea cartofi. :))

Adauga un comentariu