Eveniment-Social

Cel mai slab examen de bacalaureat din istoria Iasului

Publicat: 15 mai 2012
1

@ Anul acesta, in judetul Iasi, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat ar putea fi cele mai slabe din istoria invatamantului preuniversitar @ Toate acestea in conditiile in care sub 30 la suta dintre elevii de clasa a XII-a care au sustinut simularea au reusit sa obtina note de promovare

In judetul Iasi, rezultatele de la examenul de bacalaureat de anul acesta ar putea fi cele mai slabe din ultimii 50 de ani. Toate acestea au la baza faptul ca, desi au sustinut doua simulari ale concursului, abia circa 30 la suta dintre elevii de clasa a XII-a au reusit sa obtina si note de promovare.

„Practic nu-i intereseaza scoala, aceasta este realitatea. In acelasi timp, profesorii nostri au facut peste 150 de ore de pregatire cu elevii. Problemele sunt mult mai complicate in acest caz… Eu sunt bucuros ca, din elevii care au terminat anul trecut clasa a XII-a multi au reusit sa-si gaseasca un loc de munca. La noi a venit un specialist in educatie si ne-a spus ca doar 10 la suta dintre elevi ar merita sa urmeze liceul. Cred ca e nevoie de un bacalaureat diferentiat si de scoli profesionale serioase”, a spus Stefan Chichirau, directorul Grupului Scolar Mihail Sturdza.

Pe de alta parte, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au demarat toate procesele ce vizeaza organizarea examenului. „Examenul de bacalaureat din acest an se va sustine la nivelul judetului Iasi in 23 centre de examen. De asemenea, vor exista opt centre de evaluare. Candidatii care sustin pentru a III-a oara bacalaureatul (complet sau partial) vor achita pentru fiecare proba o taxa de 37,5 lei la casieria Inspectoratului Scolar. In acest an aproape 6.000 de candidati vor fi prezenti la sustinerea concursului in sesiunea de vara. Acestia vor fi supravegheati de peste 1.000 de profesori. De asemenea, in intervalul 19 mai – 1 iunie, 20 de elevi ieseni olimpici sustin bacalaureatul, in sesiune speciala, la Bacau”, a precizat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ.

Primele probe ale Bacalaureatului 2012, programate in sesiunea iunie-iulie 2012 vor avea loc dupa cum urmeaza: in intervalul 11-13 iunie este programata prima proba cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba romana – proba A, 13 – 15 iunie, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în Limba materna – proba B, 18 – 22 iunie, evaluarea competentelor digitale – proba D, 25 – 27 iunie,  evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala – proba C, 2 iulie, Limba si literatura româna – proba E)a) – proba scrisa, 3 iulie 2012, Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa, 4 iulie, proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa, 6 iulie, proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa, 8 iulie, afisarea rezultatelor, 9 iulie, depunerea contestatiilor intre orele 08.00 – 12.00, 10 -12 iulie, rezolvarea contestatiilor respectiv 13 iulie, afisarea rezultatelor finale.

Adauga un comentariu