Local

Cel mai SUFLETIST hot din Iasi a ajuns dupa gratii! In fata politistilor s-a jurat ca nu a furat, dar cu toate acestea a fost dispus sa plateasca tot ce i-a disparut unei femei

Publicat: 09 sept. 2018
1

@ Unul dintre cei mai vechi hoti din Iasi a ajuns in arest dupa ce a fost prins de politistii ieseni @ Oamenilor legii nu le-a fost deloc usor sa puna mana pe infractor, chiar daca in trecut au mai avut de-a face cu acesta @ Hotul i-a lasat pana si pe anchetatori cu gura cascata cand le-a spus acestora ca este nevinovat, dar chiar si asa este dispus sa-i plateasca victimei ceea ce i s-a furat, ca sa scape de puscarie

Un hot din Iasi i-a facut pana si pe oamenii legii sa ramana uimiti. Individul este cunoscut de politistii din Iasi drept un hot cu state vechi, ocupandu-se cu furtisagurile de ani intregi. Pana acum, Costel Tibincu in varsta de 48 de ani a comis zeci sau poate sute de furturi din buzunare.

Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale (BIC) l-au prins de mai multe ori, insa nu i-au putut face mare lucru pentru ca se impaca cu persoanele vatamate.

Zilele trecute insa individul a ajuns in spatele gratiilor pentru 30 de zile. Oamenii legii au reusit sa-l retina pentru 24 de ore si l-au dus in fata procurorilor dupa ce a furat din poseta unei femei. Hotul actiona in zona garii si se urca intr-unul dintre autobuzele care treceau prin zona.

Modul de operare era acelasi, de fiecare data, hotul se folosea de un rucsac pentru a-si masca mana. Ulterior scotocea prin genti si buzunare si se facea nevazut.

Zilele trecute a furat din geanta unei femei un telefon mobil si o suma de bani. Politistii l-au prins, insa hotul nu a recunoscut nici in ruptul capului ca a furat. Cu toate acestea, a vrut sa le arate acestora cat este el de darnic.

Citeste si: Mai multi soferi au ramas fara permis. Politistii i-au prins incalcand legea

Nu a recunoscut ca a furat, dar a vrut sa plateasca paguba

In fata politistilor, Costel nu a recunoscut ca a furat. Cu toate acestea, le-a spus acestora ca este dispus sa-i plateasca femeii paguba, chiar daca el nu are nimic de-a face cu asta. "Nu a vrut sa recunoasca nimic, insa ne-a spus ca este dispus sa-i achite victimei paguba", au precizat anchetatorii.

Oamenii legii i-au spus hotului ca nu este nevoie sa achite nimic atata vreme cat se considera nevinovat. Ulterior, in fata instantei s-a razgandit si si-a recunoscut faptele. Politistii din Iasi se lupta de ani intregi cu legislatia in vigoare. Chiar daca reuseau sa-i prinda pe hoti la scurt timp dupa comiterea unei fapte, aveau surpriza ca la cateva zile sa-i vada liberi pe strazi pentru ca legea era de partea lor. Lucrurile sunt extrem de simple.

Cand un hot este prins de politisti incearca din rasputeri sa ia legatura cu victima. Odata ce au intrat in contact, hotul ii restituie victimei ce a furat si cade la intelegere cu aceasta.

Practic, victima isi retrage plangerea de la politie, iar hotul este liber. Chiar daca un hot comite intr-o singura zi mai multe fapte, nu toate pot fi probate.

Citeste si: Controale ample la Iasi. Politistii au dat amenzi usturatoare celor care au fost prinsi incalcand legea

Hotii de buzunare inca actioneaza

Chiar daca politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale pun mana destul de des pe hotii de buzunare, este destul de greu sa probeze fapte si sa ia masuri. In urma cu cateva luni, politistii au retinut mai multi minori care se ocupau cu furturile din buzunare si cu talhariile.

Noua infractori minori au fost arestati pentru 30 de zile pentru furturi si talharii. Pana sa se ajunga la asta, oamenii legii au muncit luni intregi si au adunat probe incontestabile.

Este greu de crezut ca niste copii de 14-15 ani sau poate mai mult pot privi in ochi politistii si pot zambi sfidator, dar, din pacate, asta se intampla. Minorii au comis zeci sau poate sute de infractiuni, bazandu-se pe varste.

Toti sperau ca legea este de partea lor, avand in vedere ca nu sunt majori. Iata ca judecatorii din Iasi au dat o sentinta pe cat de dreapta, pe atat de surprinzatoare. Desi la audieri au fost dusi pana la zece minori, unul dintre ei s-a inteles cu victima, acesta fiind ulterior eliberat.

Citeste si: Zeci de politisti au luat cu asalt padurile. Unul dintre cele mai mari jafuri, la un pas de a fi oprit – UPDATE

Adauga un comentariu