Magazin

Cel mai tanar miliardar al planetei: Are doar 19 ani si o avere de 1,2 miliarde de dolari

Publicat: 05 mart. 2016

Alexandra Andresen din Norvegia se afla pe primul loc in topul Forbes al celor mai tineri miliardari ai lumii. Cu toate ca are o avere de 1,2 miliarde de dolari la doar 19 ani, ea a condus pana acum doar masini-second hand si inca nu s-a hotarat daca va intra in afacerea familiei, avand in vedere ca are o mare pasiune: calaria.

Dar cum a obtinut toti acesti bani? Business Insider aminteste ca ea a primit, in 2007, la fel ca sora sa, care e cu un an mai mare, 42% din actiunile companiei Ferd, detinuta de familie, care se ocupa cu investitii private.

Insa Alexandra Andresen a intrat abia in 2016 in lista celor mai tineri miliardari ai lumii deoarece statul norvegian nu publica date financiare despre cetatenii care au o varsta mai mica de 17 ani.

Iata cateva date interesante legate de viata sa:

– Alexandra Andresen s-a nascut in 1997, in Oslo, Norvegia, unde si-a petrecut o mare parte a copilariei.

– Tatal sau este Johan Andresen, fiul cuplului format din industrialistul Johan Henrik Andresen si din Ebba Therese Bielke.

– Familia Andresen s-a imbogatit gratie succesului inregistrat de tigarile marca Tiedemanns, afacere pe care a vandut-o in 2005 pentru 500 de milioane de dolari. In prezent, compania lor, Ferd, se ocupa de fonduri mutuale si e un investitor important in bursa de valori norvegiana.

– Mama Alexandrei se numeste Kristin, iar pasiunea pentru cai a mostenit-o de la ea.

– Pe sora ei, cu un an mai mare, o cheama Katharina. Ea se afla pe locul al doilea in topul Forbes al celor mai tineri miliardari.

– In copilarie, casa si gradina familiei erau populate cu diverse animale. Intr-o postare publicata pe reteaua sociala Instagram, Alexandra sustine ca ele isi luau poneii oriunde se putea, inclusiv pe insula unde se afla casa lor de vacanta, mai ales ca acolo calutii puteau alerga in voie.

– Pe langa cai, cele doua fete au crescut alaturi si de mai multi caini.

– In 2007, Johan a transferat cate un pachet de 42% din actiunile companiei celor doua fiice ale sale. La acea vreme, Alexandra avea 10 ani.

– Cu toate acestea, in perioada adolescentei, ea s-a concentrat pe pasiunea sa pentru cai, astfel ca a devenit un dresor profesionist.

– In prezent, ea este sponsorizata de o importanta firma din domeniu, Kingsland.

– Cu toate ca Alexandra si Katharina au mostenit o avere uriasa de pe urma companiei Ferd, tatal lor sustine ca nu le va obliga sa preia intr-o zi fraiele afacerii.

– Pana acum, doar sora cea mai mare a aratat interes fata de compania care le-a imbogatit.

– Pe de alta parte, Alexandra a spus ca inca nu stie ce vrea sa faca cu viitorul ei. „Simt ca am o responsabilitate mare. Pe de-o parte ma gandesc ca nu am facut nimic sa merit toate astea, dar pe de alta parte as vrea sa dezvolt compania si sa o faca sa fie din ce in ce mai buna”, se arata intr-un mesaj postat pe site-ul Ferd.

– „Faptul ca familia mea a fost instarita mi-a oferit multe oportunitati, in special in ceea ce priveste calaria, unde e nevoie sa investesti multi bani”, a mai spus Alexandra.

– Cu toate ce a avut parte de multe beneficii de pe urma parintilor, cele doua fete au fost invatate sa economiseasca si intotdeauna au condus masini la mana a doua.loading...

Adauga un comentariu