Magazin

Cel mai tanar milionar roman la Loto s-a ruinat in numai trei ani

Publicat: 07 iul. 2015
1
Daniel Neculai Amariei, din localitatea suceveana Baia, a castigat la varsta de 17 ani premiul cel mare la Loto 6/49, de 1,3 milioane de dolari. In trei ani, a ajuns la sapa de lemn.
Povestea celui mai tanar castigator roman la Loto 6/49 poate fi scenariul unui film bazat pe zicala „banii nu aduc fericirea”. Daniel Neculai Amariei, din comuna suceveana Baia, a castigat in anul 2003, pe cand avea doar 17 ani, marele pot la Loto: 1,3 milioane de dolari. Pentru ca nu a stiut sa administreze mica avere, dupa mai putin de trei ani, Daniel Neculai Amariei s-a trezit mai sarac decat era inainte de a da norocul peste el.
Din banii castigati, suceveanul le-a cumparat celor patru frati cate un apartament, iar restul banilor „a reusit” sa-i risipeasca pe afaceri falimentare, pe tot felul de masini scumpe, precum si pe petrecerile stropite cu cantitati considerabile de bauturi alcoolice. Localnicii din Baia povestesc ca toti banii s-au dus rapid pe apa sambetei, deoarece tanarul a inceput „sa-i arunce” in stanga si-n dreapta. Daniel Neculai Amariei, fostul miliardar din Baia, nu a mai fost vazut de ani buni prin localitatea natala. Fostii lui consateni nu mai stiu mare lucru despre el, doar ca locuieste undeva prin Falticeni, intr-un apartament modest.
Averea dobandita fara munca de bucovinean a adus totodata si ghinionul in familia sa. La scurt timp, intre parintii lui Daniel Neculai Amariei au inceput sa apara certuri tot mai dese, care au dus pana la urma la divort. Casa parinteasca a tanarului a fost vanduta, satenii din Baia aducandu-si si acum aminte cum mama lui Dan a cazut in patima alcoolului, acesta fiind motivul pentru care tatal fostului miliardar a decis sa se separe de aceasta si sa plece de acasa.
Dan Amariei, tatal lui Daniel Neculai, a investit o parte din banii castigati de fiul sau intr-o firma de transport international, precum si intr-o ferma de pasari, ambele afaceri fiind deschise la Timisoara, insa pana in 2007, tatal fostului miliardar a reusit sa falimenteze ambele afaceri. Cel mai tanar castigator de la Loto a mai cumparat prin intermediul tatalui mai multe terenuri agricole in judetele Timis si Iasi, insa intre timp le-a vandut si pe acestea deoarece a ramas fara bani.
Localnicii din Baia au povestit ca Daniel a cheltuit o suma mare de bani pentru mai multe masini. Le-a vandut pe toate ieftin dupa ce a facut un accident, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, si a ramas fara permis de conducere. Doua Audi A6, un BMW 320, un Hyunday, un Mercedes sunt doar cateva din masinile pe care Daniel si le-a achizitionat dupa ce a pus mana pe marele pot.
„Schimba masinile ca pe ciorapi, iar petrecerile erau la ordinea zilei, de parca banii castigati aveau sa nu se mai termine”, a spus unul dintre vecini pentru presa locala. Consatenii lui Daniel isi amintesc cum, in iarna anului 2003, tanarul a castigat la Loto 6/49 suma de 42,5 miliarde de lei vechi, echivalentul a 1,3 milioane de dolari. La inceput nu avea bani nici de tren pentru a merge la Bucuresti sa-si ridice premiul. A fost nevoie sa astepte ca tatal sau sa primeasca ajutorul social de la Primarie pentru a cumpara un bilet spre Capitala. Dan era, in anul 2003, in clasa a X-a si nu jucase in viata lui la Loto. Intr-o zi, a mers impreuna cu un coleg la o agentie din localitatea Falticeni, unde a completat cele 6 numere norocoase – 26, 30, 35, 40, 45, 49, pe care, dupa cum sustinea tanarul la acea vreme, le visase cu o noapte inainte.
In anul 2006, Daniel a inceput constructia unei vile de mari dimensiuni, insa nu a reusit sa o mai finalizeze si a vandut-o dupa mai putin de un an unui barbat din Falticeni. Fostii sai vecini sunt multumiti de faptul ca fostul miliardar s-a mutat, deoarece in perioada in care isi facea veacul prin Baia organiza tot timpul petreceri, muzica fiind aproape mereu la maximum.
„Dupa ce Dan (tatal miliardarului) s-a mutat la Timisoara, iar cei cinci copii au plecat la Falticeni, in casa din Baia a ramas doar sotia care a dat in patima alcoolului, vanzand totul de prin casa pentru un pahar de bautura. Cat timp aveau bani, petrecerile se tineau lant, dar cum nu au stiut ce sa faca cu ei, acestia s-au risipit repede, iar ei au ramas pe drumuri, fiind nevoiti sa vanda pana si casuta in care locuiau inainte de a da norocul peste ei”, a povestit Tudor Acatrinei, un localnic din Baia. Dupa estimarile localnicilor, a tocat toti banii in trei ani de la castigarea marelui pot la Loto 6/49.

 

Adauga un comentariu