Eveniment-Social

Cel mai tare moment cultural al anului la Iasi! Totul se petrece astazi, la miezul noptii

Publicat: 12 ian. 2016

@ Astazi, pictorul iesean Vasile Leondar, artistul care a expus lucrari inclusiv la Muzeul Luvru din Franta, va organiza un eveniment cultural de exceptie! @ Acesta va avea loc la miezul noptii, la Galeria Theodor Pallady de pe strada Lapusneanu, in prezenta unor mari oameni oameni de cultura @

Astazi, pictorul iesean Vasile Leondar, artistul care a expus lucrari inclusiv la Muzeul Luvru din Franta, va organiza un eveniment cultural de exceptie la Iasi. Totul va avea loc la miezul noptii, la Galeria Theodor Pallady de pe strada Lapusneanu, in prezenta unor mari oameni de cultura.

Citeste si: Un artist recunoscut vrea sa schimbe fata Iasului

„Va fi un moment complet senzational, ceva cum nu a mai vazut nimeni pana acum la Iasi. Pentru prima data expun in orasul meu de suflet, totul in prezenta unor oameni de exceptie. Sunt invitati oameni de inalta calitate si critica pe zona artistica. Practic, la vernisaj nu vor fi tablouri expuse, iar fiecare din cei prezenti va pleca cu un «tablou» in mintea sa, in legatura cu impresiile pe care le va avea”, a marturisit Leondar.

Citeste si: Monumentul victimelor comunismului, inaugurat la Iasi

Dupa anul 2000, acesta a revenit la Iasi, orasul sau de suflet. El a plecat din Iasi in anul 1992, dupa ce, ani in sir, a fost urmarit de Securitate, iar pentru ideile sale inovatoare in arta a fost dat afara de pe bancile actualului Colegiu National de Arta Octav Bancila, in 1974, pe cand artistul avea 17 ani, si s-a stabilit in Belgia, in orasul milionarilor, Knokke. Primind din plin experienta scolii de arta flamanda, Leondar a devenit celebru nu doar in Europa, ci si in Statele Unite ale Americii (SUA), avand mai multe invitatii de a expune la New York sau la Ambasada Romaniei in SUA. Remarcabil este ca, Vasile Leondar a avut onoarea de a fi invitat sa-si expuna cateva lucrari la Muzeul Luvru, in doi ani, 2003 si 2004, cand muzeul parizian a fost sub presedintia lui Jacques Chirac, fostul presedinte al Frantei. De asemenea, recent si-a materializat ideea ce a dus la realizarea unei sculpturi care scoate in prim-plan Holocaustul. Este vorba de un vagon în marime naturala, care reliefeaza crunta si teribila durere inumana la care au fost supusi evreii transportati in lagarele de concentrare. Lucrarea va fi expusa inclusiv la Auschwitz.

Adauga un comentariu