International

Cel putin 15 persoane au murit in urma unei operatiuni de evacuare a unui parc ocupat de o secta

Publicat: 03 iun. 2016
Cel putin 15 persoane, printre care doi politisti, si-au pierdut viata in timpul unei operatiuni de evacuare a unor mebri apartinand unei secte care ocupasera ilegal un parc situat in Mathura, oras din nordul Indiei. Evacuarea parcului s-a facut in urma unei decizii judecatoresti. Interventia politiei, care a avut loc seara trecuta, a dus la declansarea unor ciocniri violente intre fortele de ordine si cei aproximativ 3.000 de membri ai sectei.
„Ne-am dus ca sa degajam un teren, dar am fost vizati de tiruri ale huliganilor. Doi dintre oamenii nostri au fost ucisi”, a declarat, Hari Ram Sharma, sef al politiei locale. Potrivit acestuia, politistii au ripostat deschizand focul cu gloante reale, ucigand 13 persoane. Peste 1.000 de membri ai acestei grupari, denumite Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah, a indicat acelasi responsabil, adaugand ca in pofida tensiunilor care mai persista, situatia a revenit la calm.
Justitia daduse unda verde evacuarii sutelor de corturi si de structuri improvizate din lemn, care fusesera instalate pe o suprafata de 100 de hectare ocupate de aceasta secta de la sfarsitul anului 2014. Membrii sectei se descriu drept revolutionari pe retelele sociale si cer indeosebi abrogarea alegerilor si benzina la pret redus.


loading...

Adauga un comentariu