Info Turism

Cele 3 plaje din Romania care au primit Steagul Albastru pentru vara aceasta

Publicat: 20 mai 2019
9

Doar 3 plaje din Romania au primit certificarea Steag Albastru pentru sezonul estival 2019 (1 iunie – 31 august), cu una mai putin decat anul trecut.

Cele 3 plaje care au primit certificarea Steag Albastru in acest an sunt urmatoarele:

1. Plaja Vega Vintage din Mamaia
2. Plaja Phoenicia din Navodari
3. Plaja Marina Regia din Navodari

Pentru a primi certificarea Steag Albastru, plajele trebuie sa respecte o serie de criterii legate de protectia mediului, siguranta turistilor, acces facil si programe educationale.

In centrul programului Blue Flag se afla obiectivul de a-i conecta pe oameni cu mediul inconjurator si de a-i incuraja sa invete cat mai multe lucruri despre acesta.

Astfel, administratorii plajelor care vor sa primeasca certificarea Steag Albastru nu trebuie doar sa aiba plaje curate si sigure, ci si sa organizeze activitati educationale pentru public si sa ii prezinte acestuia informatii relevante despre biodiversitatea, ecosistemele si fenomenele existente in acel loc.

Vecinii nostri bulgari au 14 plaje care au primit Steagul Albastru pentru acest sezon estival.

In total, peste 4.500 de plaje si porturi din 44 de tari din lume au primit certificarea Steag Albastru. Programul Steag Albastru este operat de Fundatia pentru Educatie de Mediu si are sediul central in Copenhaga, Danemarca.

Adauga un comentariu