WoW!

Cele 5 otrăvuri pe care le consumi zilnic

Publicat: 20 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele 5 otrăvuri pe care le consumi zilnic

Ştiai că aceste 5 otrăvuri albe pe care le consumăm în fiecare zi pot fi foarte periculoase şi dăunătoare pentru sănătate? Pentru a preveni anumite îmbolnăviri, cel mai indicat este să le eviţi complet.

Cele 5 otrăvuri alb: Orezul alb, Sarea rafinată, Laptele de vacă pasteurizat, Zahărul rafinat, Faină albă.

Cele 5 otrăvuri pe care le consumi zilnic

Am denumit aceste alimente „otrăvuri albe” pentru că ele conţin foarte puţine substanţe nutritive, proteine şi vitamine, şi prezintă, în schimb, un potenţial dăunător. Un consum zilnic al acestor 5 produse creşte îngrijorător de mult riscul de hipertensiune arterială, diabet şi alte boli comune. Nici orezul nu face excepţie: s-a dovedit că persoanele care consumă orez alb de 5 ori pe săptămână prezintă un risc cu până la 17% mai crescut de a se îmbolnăvi de diabet. Haide să aflăm exact ce anume le face să fie atât de periculoase pentru consumul uman. Încetează să mai consumi aceste 5 otrăvuri albe:

Laptele de vacă pasteurizat

Singurul avantaj al procesului de pasteurizare este că prelungeşte perioada de valabilitate a laptelui, dar acest lucru se reflecta din plin în preţul piperat al produselor procesate astfel.

Marele dezavantaj este acela că prin procesul de „pasteurizare” se elimină şi toate enzimele benefice, vitamina A, vitamina C, vitamina B6, şi vitamina B12. În plus, acest procedeu mai şi permite transferul de hormoni şi antibiotice în lapte.

Prin pasteurizare sunt omorâte şi bacteriile benefice prezente în laptele crud, dintre care cele mai importante sunt Lactobacillus acidophilus. Mai mult, elimina aproximativ 20% din iodul existent în mod natural în laptele crud, ceea ce, printre altele, te poate predispune la probleme de constipaţie.

Orezul rafinat

Ştiai că rafinarea orezului alb include o etapă de procesare prin care se îndepărtează stratul exterior şi germenii boabelor de orez? Ei bine, da, şi singurul lucru care rămâne este endosperma, care constă în principal din amidon. Este la fel de important de ştiut că orezul alb poate creşte în mod semnificativ nivelul glicemiei serice, un factor de risc important pentru diabetul zaharat.

Faină albă rafinată

Ştiai că faina albă este alcătuită aproape în întregime din amidon pur? Ei bine, aşa este, plus ca faina albă conţine doar o cantitate mică din substanţele nutritive conţinute de boabele neprocesate.

Putem menţiona şi că tratamentele chimice suplimentare la care este supus grâul din care se obţine faina albă contaminează produsul finit cu alloxan, o substanţă utilizată pentru a induce în mod deliberat boli diabetice în populaţiile de şoareci de laborator. În plus, acest compus cu denumirea de alloxan generează cantităţi uriaşe de radicali liberi la nivelul celulelor beta pancreatice, care ajung să fie distruse.

Zahărul rafinat

Zahărul alb este departe de a fi un aliment real, ci mai degrabă o substanţă chimică non-alimentara. Această substanţă chimică este mai întâi extrasă din surse vegetale precum trestia de zahăr sau sfecla de zahăr, dar din sucul colectat se elimină prin procesul de rafinare absolut toate proteinele care formează fibre şi 90% din nutrienţii sănătoşi şi utili corpului.

Iată cum se desfăşoară procesul de extracţie – Pentru a îndepărta lichidul din siropul de zahăr se adauga lapte de văr, care generează o reacţie alcalină ce elimina din conţinut aproape toate vitaminele. Apoi se adauga dioxid de carbon pentru accelerarea etapei de prelucrare cu văr, după care lichidul dulce trece prin tuburi care elimină toate impurităţile. Mai urmează încă un tratament, de data aceasta cu sulfat de calciu, după care zahărul este albit cu acid sulfuric! Iată de ce nu putem considera zahărul alb un aliment! Nu are proteine, vitamine, minerale, nu are enzime, nici microelemente, nici fibre, nici grăsimi, aşa că nu aduce niciun beneficiu nutritiv. Furnizează energie şi atât.

Sarea rafinată

De cele mai multe ori folosim sarea nepotrivită. Sarea rafinată este în esenţă clorura de sodiu, şi nimic mai mult. Acest tip de sare poate creşte riscul de boli cardiovasculare, dar şi de multe alte boli şi afecţiuni.

Sărea de masă conţine iod, care este necesar pentru o bună funcţionare a organismului, dar cele mai multe alimente procesate bogate în sare nu conţin şi această substanţă. Ce conţin, în schimb, este fluor, un aditiv folosit în procesul de rafinare, care poate face ravagii în organism atunci când este consumat în exces. Consumul acestui tip de sare te predispune la probleme de hipertensiune arterială.

După cum se poate uşor observa, aceste 5 produse îşi merita din plin eticheta de „otrăvuri albe”. Sfatul nostru este să le eviţi complet, odată cu toate tipurile de alimente procesate.

Adauga un comentariu