Magazin

Cele mai asteptate cinci masini din Romania in 2013

Publicat: 08 ian. 2013
1

Anul 2013 nu va fi o exceptie în ceea ce priveste numarul premierelor de pe piata europeana si implicit cea locala. Toate marcile auto vor continua sa lanseze noi automobile, indiferent de evolutia vânzarilor de masini. Datorita sistemului de taxare european, în 2013 vom vedea tot mai multe automobile economice si chiar tot mai multe automobile electrice, cu toate ca cererea pentru acestea este în continuare foarte mica.

Cele mai asteptate cinci masini din România in 2013

1. Dacia Duster facelift este probabil cel mai asteptat nou model autohton ce va fi lansat în acest an. Cu toate ca cei de la Dacia nu au oferit nicio informatie oficiala pe aceasta tema, cel mai probabil vom vedea noul Duster prezentat în luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, la trei ani de când a fost lansat modelul. Lansarea versiunii facelift este asteptata în conditiile în care în acest an demareaza livrarile si în Marea Britanie, dar unde SUV-ul Duster va fi comercializat în versiunea produsa în India, mai bine echipata decât cea europeana. Cel mai probabil, odata cu versiunea facelift, si Duster va dispune de noul interior prezentat odata cu modelele Lodgy, Logan sau Sandero, cu sistem de navigatie si display cu touchscreen. Mai mult, este foarte posibil sa vedem si pe Duster motorul pe benzina de 1,2 litri TCe si 115 CP, care a fost lansat anul trecut pe Lodgy si care sa înlocuiasca actualul 1,6 16v de 110 CP, motor lansat în gama Dacia în 2006. Mai mult, si publicatia germana AutoBILD anticipeaza prezentarea lui Duster facelift prin publicarea unei imagini editate.

2. Ford B-Max vine cu noi versiuni. Gama actuala a B-Max include doar motorizari cuplate la o cutie de viteze cu cinci trepte, dar începând cu acest an, la Craiova vor fi produse si modele cu transmisii cu sase trepte. Cu toate ca nu pare o îmbunatatire semnificativa, cutiile cu sase trepte vor reduce consumul de combustibil si vor contribui la cresterea placerii de a conduce, motorul având un raspuns mai prompt.

3. Skoda Octavia, în a treia generatie. Gama Skoda a beneficiat la finele anului trecut de îmbunatatiri semnificative. Constructorul ceh a renuntat la modelul Octavia Tour, care reprezenta o continuare a generatiei anterioare a Octavia si a înlocuit modelul cu Rapid, un model aflat la limita dintre clasa mica si cea compacta, în timp ce noua Octavia a crescut în dimensiuni si se apropie de clasa medie. Noua Octavia este mai lunga, ajungând sa masoare acum 4,66 metri lungime si dispune de un portbagaj de 590 de litri, cu 30 de litri mai mult decât în cazul generatiei anterioare. Printre motorizarile sale se va regasi si TDI-ul GreenLine de 1,6 litri si 110 CP care ofera un consum mediu oficial de 3,4 litri/100 km. Cel mai probabil, noul model va fi lansat în România în luna martie a acestui an, Octavia fiind de câtiva ani cel mai bine vândut automobil de import pe piata locala.

4. Smart fortwo electric drive reprezinta noutatea anului în Europa în materie de automobile electrice si care va fi lansata în acest an si pe piata locala. Mai mult, Mercedes-Benz România estimeaza ca va livra în România 20 de astfel de automobile în 2013, datorita costului de achizitie de aproximativ 20.000 de euro. Acesta este aproape la jumatate fata de cel al unui Mitsubishi iMiEV care costa 36.000 de euro cu TVA. Automobilul are o autonomie de 145 km, dispune de 75 CP ce permit obtinerea unei acceleratii de la 0 la 100 km/h în 11,5 secunde.

5. Renault Zoe alaturi de Twizy ZE Fluence ZE si Kangoo ZE sunt principalele noutati ale constructorului francez în acest an. Toate reprezinta automobile electrice cu baterii ce se vor putea închiria, în timp ce costul de achizitie va fi similar cu cel al unui automobil cu motor diesel. Toate cele patru noi automobile promit costuri semnificativ mai mici de întretinere si utilizare, dar trebuie sa convinga si clientela sa accepte timpul de reîncarcare de câteva ore precum si instalarea unor borne speciale pentru încarcarea acestora.

Sursa: Ziarul Financiar

Adauga un comentariu