Curiozitati

Cele mai bizare constructii din lume – FOTO

Publicat: 04 feb. 2013

De la muzee contemporane la centre de expozitie, arhitectura moderna uimeste prin constructii inspirationale si intrigante. Iata un top al celor mai bizare cladiri, realizat de CNN.

1. Atomium, Bruxelles, Belgia – ultimul simbol al Targului Mondial de la Bruxelles, din 1958, monumentul primeste anual 600.000 de vizitatori.

2. The Banknote Building, Kaunas, Lituania – cu numele oficial de “Office Center 1000”, cladirea de birouri este formata din 4.000 de bucati de sticla.

3. Casa Mila, Barcelona, Spania – proiectata de Gaudi, constructia gazduieste in prezent un centru expozitional si beneficiaza de mai multe lifturi si o parcare subterana.

4. Castelul Meur, Bretagne, Franta – a fost construit intre doua stanci, in 1861, cu scopul de face fata vanturilor puternice din zona.

5. Muzeul-Teatru Dali, Figueres, Spania – gazduieste cea mai mare colectie de opere de arta ale pictorului Salvador Dali, interiorul cladirii fiind chiar mai interesant decat exteriorul sau.

6. Nationale-Nederlanden, Praga, Cehia – este supranumita “casa care danseaza”. In 2005, a fost gravata pe o moneda ceha din aur, in valoare de 2.000 de coroane.

7. Futuroscope, Chasseneuil-du-Poitou, Franta – simbolizeaza cristalele de stanca ce ies din scoarta pamantului. Cladirea este un cinematograf, unul dintre ecrane avand dimensiunile a doua terenuri de tenis.

8. Guggenheim Bilbao, Bilbao, Spania – inaugurat si binecuvantat de regele Juan Carlos I, in 1997, muzeul a aparut si intr-unul din filmele James Bond, “The world is not enough”.

9. Krzywy Domek, Sopot, Polonia – este cunoscuta sub numele de “casa sucita” si gazduieste un mall, restaurante si birouri.

10. Kunsthaus Graz, Graz, Austria – a fost proiectata in 2003, pentru a marca anul in care orasul Graz a devenit capitala europeana a culturii.

11. Eden Project, Cornwall, Marea Britanie – constructia a durat sase ani si a fost finalizata in 2001. Complexul gazduieste depotriva concerte, maratoane si nunti.

Adauga un comentariu