Stiri

Cele mai bizare design-uri pentru PC

Publicat: 16 feb. 2012
Imaginatia si asumarea unor riscuri au propulsat compania Apple in fruntea industriei IT, insa nu toate experimentele au un succes la fel de mare de iPhone-ul sau iPad-ul. Atunci cand vine vorba de PC-uri, unele riscuri s-au transformat in esecuri rasunatoare de design. Cele 10 PC-uri cu cel mai bizar design prezentate de PCMag nu vor fi uitate prea curand.

1) Sony Vaio TP1 – cum sa nu reinventezi roata

In 2007, Sony a incercat sa reinventeze roata, insa PC-ul rotund nu a avut prea mult succes. Chiar daca Sony Vaio TP1 a fost creat ca un computer multimedia performant, utilizatorii nu au fost incantati nici de pretul de 1600 dolari.
2) Barbie PC – mai bine ramaneau la papusi
Fetitele care adora logo-ul Barbie pe orice produs au fost incantate pentru scurt timp de PC-ul Barbie, realizat de Patriot in 2000. Specificatiile hardware au lasat insa de dorit, iar PC-ul cu Windows 98 nu a ramas prea mult timp pe piata.
3) Space Cube, pentru extraterestri saraci 
Creat in 2006 pentru folosirea in spatiu, Space Cube nu a oferit prea multe unelte puternic in carcasa de cub cu latura de 2,5 cm. Nu este clar daca Shimafuji Corporation a incercat sa vanda si publicului PC-ul cu procesor de 300 MHz, dar probabil ca nu ar fi avut un succes prea mare.
4) Samsung SPH-9000 – cum au rupt coreenii pc-ul in trei
Mini PC-ul Samsung lansat in 2006 cu Windows XP nu a cucerit pe nimeni cu designul sau rotativ si prototipul a fost abandonat rapid. SPH-9000 a fost creat cu un ecran LCD de 5 inci, procesor Transmeta 1 GHz si camera web.
5) Jack PC – priza cu pretentii de computer
Expresia „l-am bagat in priza” are o insemnatate deosebita pentru Jack PC, un mini computer lansat in 2010, de marimea si forma unei prize. Specificatiile slabe nu au compensat insa designul considerat de multa lume ingenios.
6) Lenovo ThinkPad W700DS – prea firav
In 2008, Lenovo, companie renumita pentru abordarea inedita a designului si functionalitatii gadget-urilor a pariat pe ThinkPad W700DS, laptop-ul cu display dublu. Pretul de 5000 dolari si fragilitatea ecranului secundar care se extinde din primul nu i-au adus un succes prea mare.
7) Maxdata Belinea s.book 1 Mini-Note
Combinatia dintre un netbook si un telefon Skype li s-a parut o ideea bune celor de la Maxadata in 2008, dar Belinea s.book 1 Mini-Note nu si-a gasit publicul tinta si a fost uitat foarte rapid.
 
8) DreamCom Series 10 – „telescopic” si scump
Mergand pe ideea ca nu este foarte confortabil ca tastatura sa fie atat de apropiata de ecran, DreamCom a creat in 2008 un laptop „extensibil”, care permite asezarea departarea ecranului. Prototipul nu a intrat in productie, probabil datorita pretului ridicat si a fragilitatii sistemului.
9) Haier Heart v5
Aceeasi idee, dar cu o solutie diferita, au avut-o in 2007 si designerii chinezi de la Haier. Ecranul care se ridica deasupra tastaturii nu a atras insa prea mult interes, poate si din cauza ca pare la fel de amenintator ca o clapeta de pian, pregatita sa-ti striveasca degetele.
10) Commodore 64, generatia 2011!
Toata nostalgia lui Commodore 64 dar cu performantele unui PC de 2011! Cei de la Commodore au indesat un PC modern cu procesor Intel Atom in carcasa unui Commodore 64, iar ideea pare sa fie destul de buna: prima serie de 20.000 de unitati a fost deja epuizata.


loading...

Adauga un comentariu