WoW!

Cele mai bune ceaiuri pentru stomac. Ce să bei dacă suferi de gastrită

Publicat: 28 iul. 2021
ceai de musetel pentru gastrita
Menta și mușețelul sunt plante ideale pentru a trata unele afecțiuni gastrice

Dacă ai gastrita îţi recomand 5 ceaiuri bune pentur stomac. Se prepară foarte uşor, au aroma şi gust bun. În plus, sunt un excelent medicament naturist. Le poţi bea în fiecare zi, fie simple, fie îndulcite cu puţină miere de albine de calitate.

Aceste ceaiuri pentru stomac pot trata o gastrită, dar pot reduce şi inflamaţia colonului, balonarea şi chiar greata ori vărsăturile. În plus, multe dintre ele stimulează digestia. Tot ce trebuie să faci e să îţi cumperi plantele. Ideal ar fi să culegi chiar tu menta, spre exemplu. Dacă nu ai aceasta posibilitatea însă, mergi la farmaciile naturiste.

Ceai de mentă

Acesta te scapa de disconfortul gastric, dar şi de gastrita. E folosit de mulţi ani pentru a combate crampele abdomniale, pentru a reduce aciditatea din stomac, dar şi pentru a nu mai fi balonat.

Ingrediente:

  • 1 lingură de frunze de mentă
  • 250 ml apă

Mod de preparare:

Pune menta la infuzat în apă clocotită. Acoperă cană şi las-o deoparte în jur de 10 minute. Strecoară apoi ceaiul şi bea-l (e bine să fie călduţ, nu fierbinte).

Ceai de ghimbir

Acesta ameliorează şi gastrita, dar inhiba şi dezvoltarea unor tulpini ale bacteriei H.pylori.

Ingrediente:

  • 1 linguriță de ghimbir ras
  • 250 ml apă
  • miere (opțional, după gust)

Mod de preparare:

Dă pe razătoare o bucăţică de ghimbir. Pune-l într-o cană cu apă clocotită şi acoperă-l. După câteva minute strecoaa-l şi îndulceşte-l cu puţină miere. Bea-l călduţ. Nutriţioniştii recomanda să-l consumi de două ori pe zi.

Ceai de muşeţel

Muşeţelul este o plantă folosită pentru multe afecţiuni. În cazul infecţiilor urinare, spre exemplu, medicul recomanda infuzia de muşeţel pentru igiena intimă. Iată însă că el stimulează şi digestia şi ameliorează simptomele gastritei.

Ingrediente:

  • 1 lingură de flori uscate de mușețel
  • 250 ml apă
  • miere (opțional, după gust)

Mod de preparare:

Pune florile de muşeţel la infuzat, într-o cană cu apă clocotită. După 5-10 minute strecoară şi lasa la răcit. Când e uşor de băut, îndulceşte-l cu miere. Poţi bea 2-3 căni pe zi, până când se ameliorează simptomele.

Ceai verde cu miere de Manuka

Ingrediente:

  • 1 lingură de miere de Manuka
  • 1 linguriță de ceai verde
  • 250 ml apă

Mod de preparare:

Prima dată pune la infuzat ceaiul verde Acoperă cană şi lasa aşa în jur de 10 minute. Apoi scoate ceaiul verde prin strecurare şi adăugă mierea. Consumă acest ceai de două ori pe zi, în cel puţin trei zile pe săptămână.

Ceai de ginseng american

Stimulează digestias, reduce inflamaţia colonului şi opreşte vărsăturile. În plus, ameliorează inflamaţia mucoasei stomacului.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Macina ginsengul american, după care pune-l în ibric. Lasă să fiarbă apa în jur de 2 minute. Ia de pe foc, acoperă ibricul şi tine aşa 10 minute. Strecoară-l apoi şi bea-l călduţ.

Nu uita nici de ceaiul de sunătoare sau de ceaiul de pelin.





Adauga un comentariu