Economic Local

Cele mai bune cursuri valutare

Publicat: 31 mart. 2008
1

• Desi cursul valutar practicat de institutiile bancare este mult mai avantajos decat cel practicat de casele de schimb particulare, concurenta exista si intre sucursalele bancare • In topul bancilor care au cele mai bune cursuri valutare sunt Piraeus Bank, Banca Transilvania si Volksbank

Iesenii care si-au pastrat economiile in valuta, respectiv in Euro sau dolari americani, alearga de la o banca la alta atunci cand au nevoie de bani, pentru a gasi cele mai avantajoase cursuri valutare. Reporterii ZIUA de Iasi au facut un tur al ofertelor principalelor sucursale bancare pentru a descoperi care sunt cele mai avantajoase cursuri valutare practicate de bancile comerciale. Desi cursul valutar practicat de institutiile bancare este mult mai avantajos decat cel practicat de casele de schimb particulare, concurenta exista si intre sucursalele bancare. In topul institutiilor bancare care au cele mai bune cursuri valutare sunt Piraeus Bank, Banca Transilvania si Volksbank. Astfel, la cursul valutar practicat pentru perioada 28-30 martie, un Euro era cumparat cu cel putin 3,658 lei si vandut la o valoare de minim 3,749 lei.

Cei care vor sa se foloseasca de economiile in Euro au cea mai buna oferta de schimb valutar la Piraeus Bank, unde moneda europeana este cumparata cu 3,679 lei. In topul celor mai bune oferte se situeaza Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Raiffeisen Bank, Banca Comerciala Romana (BCR) si Volksbank, unde un Euro este cumparat cu aproximativ 3,67 lei. In schimb, cele mai dezavantajoase oferte la cursurile de schimb valutar pentru cei care vor sa-si schimbe economiile din Euro in lei sunt la Unicredit Tiriac si BancPost, unde moneda europeana este cumparata cu 3,66 lei. Iesenii care au de platit rate bancare in Euro sau care pleaca in strainatate pot gasi cel mai convenabil curs valutar tot la Piraeus Bank, unde un Euro este vandut cu 3,749 lei. Cursul valutar practicat de Banca Transilvania este la fel de convenabil pentru ca iesenii pot cumpara moneda europeana pornind de la o valoare de 3,758 lei. Bancile comerciale Unicredit Tiriac, Raiffeisen si BancPost practica cele mai mari cursuri la vanzarea monedei europene, respectiv de aproximativ 3,77 lei. Pentru cei care vor sa schimbe din dolari americani in lei sau invers, cele mai bune cursuri sunt la Banca Transilvania, Piraeus Bank si Volksbank, unde un dolar american este vandut cu sume intre 2,380 si 2,391 lei si cumparat pentru o valoare intre 2,323 si 2,314 lei. Cu toate ca exista diferente si intre cursurile practicate de bancile comerciale, reprezentantii sistemului bancar recomanda celor care au sume mari de tranzactionat sa apeleze intotdeauna la institutiile bancare si nu la casele de schimb particulare, unde cursurile sunt mult mai ridicate. „Exista intotdeauna diferente de curs intre bancile comerciale. Banca Nationala a Romaniei afiseaza un curs dupa care fiecare dintre banci se ghideaza. Oricum, cursurile valutare practicate de banci sunt mult mai avantajoase decat cele de la casele de schimb valutar, unde exista si o serie de alte comisioane care trebuie acoperite”, a declarat Eugen Paunovici, consultant financiar.

Comentarii
  • De ce mintiti oamenii? Ati facut voi turul bancilor la pas? Cursurle afisate pe site-urile bancilor unde v-ati uitat voi sunt valabile la Piraues Bank doar pentruprogramul de licitatie on-line, dar la casa de schimb cursul e jalnic. Eu am rata la Piraeus Bank si nu am cumparat niciodata valuta de la ei. la fel si cu Banca Transilvania.
    Sau e doar o reclama articolul asta?

  • Voi nu sunteti in toate mintile!!!! Schimbati des valuta???? Cele mai bune cursuri le au RIB si Emporiki. Cum spune si Clientul, cu cat v-au platit aceste banci ca sa le faceti reclama?????????

Adauga un comentariu