Garnituri

Cele mai bune grisine cu masline si usturoi

Publicat: 10 feb. 2012

Ingrediente:

12 gr drojdie proaspata
600 gr faina de grau dur
50 gr ulei de masline sau de floarea-soarelui
un pic de sare
350 gr apa
putin zahar

Pentru umplutura:

2 catei usturoi
200 gr masline negre sau verzi
1 ardei rosu iute (optional)
100 gr ulei

Mod de preparare:

Mai intain cernem intr-un vas adanc faina, apoi punem toate ingredientele si amestecam pana la omogenizare, in jur de 5 minute. Acoperim vasul si lasam sa creasca aproximativ o ora.
Intre timp preparam umplutura. Tocam maslinele nu foarte marunt, tocam si ardeiul. Intr-o craticioara punem uleiul la incins, adaugam usturoiul necuratat, il lasam sa se prajeasca putin si apoi il scoatem si-l aruncam. Adaugam maslinele si ardeiul si le lasam sa se caleasca cam 5 minute.Se intinde aluatul pe o planseta tapetata cu faina. Pe jumatate de aluat se pune umplutura de masline, se acopera cu cealalta jumatate si se taie fasii. Acestea se rasucesc cu grija si se pun intr-o tava tapetata doar cu hartie. Se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc tare. Se scot pe un servet.
Grisine cu masline si usturoi pregatite de Amalia.



loading...

Adauga un comentariu