Culinar

Cele mai bune rețete de mâncare la cuptor: Cum să prepari cele mai apetisante gustări

Publicat: 20 ian. 2022
persoana in fata unui cuptorcu un bol in mana
Fiecare gospodină dorește să economisească timp și să se bucure de eficiența în bucătărie

Cauți rețete de mâncare la cuptor simple și rapide pentru familia ta? Cu siguranță, fiecare gospodină dorește să economisească timp și să se bucure de eficiența în bucătărie, astfel ele apelează la cea mai sănătoasă metodă de preparare a alimentelor, aceea fiind gătitul la cuptor.

mai multe persoane la o masa plina cu preparate
Este important să încercați de fiecare dată un preparat nou, astfel familia dumnevoastră va fi de fiecare dată surprinsă

 

Rețete de mâncare la cuptor gata cât ai bate din palme

Multe dintre gospodine aleg să gătească la cuptor, deoarece acesta implică utilizarea unei cantități mici de grăsime. Pentru cele care doresc să impresioneze vizitatorii, cea mai buna alegere este puiul cu unt aromatizat cu usturoi și ierburi. O altă rețetă potrivită este fileul întreg de somon, iar pentru cei nemulțumiți și pretențioși, puteți să alegeți cartofii la cuptor cu lămâie, având în vedere că ei sunt preferații tuturor.

Puiul cu unt aromatizat cu usturoi și ierburi

Pentru această rețetă avem nevoie de 1 pui, unt, cartofi, sare, piper, verdețuri, precum busuiocul, rozmarinul, cimbru.

Pentru a realiza un unt armatizat cu verdețuri, trebuie să folosim cca. 100 g de unt, verdețurile, 2 căței de usturoi și sare.

Untul se freacă până devine crema, iar în mojar trebuie pisat usturoiul cu sarea și verdețurile până au devenit pasta.

În ceea ce privește puiul, el trebuie spălat bine și uscat, apoi cu degetele, trebuie să despridem ușor piele de pe carne. Este important să procedăm ușor, astfel nu rupem pielea. Încercăm, pe sub piele, să umplem puiul cu untul cu verdețuri.

pui pe o farfurie cu lamaie langa
Pentru cele care doresc să impresioneze vizitatorii, cea mai buna alegere este puiul cu unt aromatizat cu usturoi și ierburi

În final, așezăm puiul într-o tavă, îl ungem cu sare și piper și îl stropi cu zeamă de lămâie. Pe lângă punem câțiva cartofi și lăsăm totul la cuptor pentru o oră.

File întreg de somon la cuptor

Pentru această rețetă, avem nevoie de file întreg de somon,1 linguriță sau 2 de ulei, Sare, piper,1 linguriță de miere, de preferat cea de salcâm

Se decupează fileul încât să fie de grosime egală, apoi se șterge bine cu șervețele ca să fie cât mai uscat. Se împrăștie cu sare de mare din din plin, inclusive pe tăieturi și se lasă 30 de minute.

După 30 de minute, se șterge fileul din nou și se îndepărtează din sarea presărată.

Se presară fileul cu piper și alte condimente preferate, apoi se amestecă mierea cu uleiul.

Fileul se unge cu acest amestec și apoi se masează ca să fiți siguri că mierea ajunge peste tot. Acest lucru ajută fileul să se rumenescă mai repede și mai bine, iar în final mierea nu se va simți.

Se așază fileul pe o fâșie de hârtie de copt, apoi cu ajutorul hârtiei, mutați somonul în tava de copt.

Somonul se coace la 120 de grade timp de 20 de minute. După aceste minute, trebuie să alegeți opțiunea de grill la cuptor și să lăsați fileul să se rumenescă aproximativ 5 minute.

somon cu lamaie pe o tava
Una dintre cele mai populare rețete la cuptor este fileul de somon

După ce se rumenește, îl scoateți pe un platou cu ajutorul hârtiei de dedesubt, iar apoi puteți să-l asezonați cu pătrunjel și susan prăjit. Dacă sunteți fani ai lămâii, puteți așezați felii în jur.

Cartofi la cuptor cu lămâie

Pentru această rețetă, avem nevoie de 1 kg de cartofi, 2 lămâi, 1 lingură de semințe de coriandru, ulei de măsline extravirgin, 1 lingură de oregano uscat

Se încălzește cuptorul la 200 de grade. Între timp, se curăță cartofii de coajă și se taie în bucăți mari sau în jumătăți. Apoi, se spală lămâile și se taie în felii groase.

Pisați semințele de coriandru într-un mojar, iar apoi puneți cartofii la fiert în apă sărată timp de 10 minute. Scurgeți apa și lăsați-i să se răcească câteva momente.

Se încing câteva linguri de ulei de măsline într-o tavă în cuptor și apoi puneți cartofii, lămâile, coriandrul și oregano. Asezonați cu sare și piper, apoi ametecați bine până ce cartofii sunt acoperiți cu ierburile.

Lăsați gustarea în cuptor timp de 50-60 de minute până ce capătă o culoare aurie. Este important să încercați de fiecare dată un preparat nou, astfel familia dumnevoastră va fi de fiecare dată surprinsă.

 

Secretele unei pâini de casă




Adauga un comentariu