Bizar

Cele mai ciudate diete din istorie

Publicat: 10 feb. 2017
14

In trecut, femeile care voiau cu orice pret sa slabeasca nu se gandeau o clipa la efectele pe care dietele le-ar putea avea asupra sanatatii lor.

In anii ’30, femeile care voiau o silueta de invidiat erau incurajate sa foloseasca un sapun-minune, iar dieta facea furori in intreaga lume. In ciuda pretinselor miracole, sapunul nu topea grasimea. Era facut din ingrediente obisnuite, care nu aveau nici o legatura cu slabitul, potrivit romaniatv.net.

O dieta care are adepti chiar si acum este cea popularizata de supermodelul Kate Moss in anii 90. Rujul, aerul curat, lumina si ceaiurile ar fi calea spre un trup sculptat. „Puteti sa cresteti succesul dietei voastre cu ajutorul rujului. Va dati cu un ruj strident, apoi nu mancati nimic, ca sa nu il stricati”, spunea modelul.

Sustinatorii spun ca acest stil de viata poate fi mentinut timp de cateva luni de zile, dar decesele survenite in urma acestei asa-zise diete nu sunt de ignorat.

O alta dieta ciudata este cea lansata de Horace Fletcher. Acesta sustinea ca hrana trebuie mestecata de cel putin 32 de ori inainte de a fi inghitita. Nutritionistul a murit la 69 de ani, lasand in urma o avere impresionanta adunata de la credulii care i-au cumparat cartile.

Dieta cu tenie a avut mare succes in secolul 20. De ce sa te obosesti sa-ti alcatuiesti o dieta sanatoasa, cand poti sa iti umpli corpul de paraziti? Teniile erau vandute ca pastile in scopuri dietetice, iar sloganul era „mananci mai mult, dar cantaresti mai putin”. Totusi, cand au inceput sa apara si efectele adverse, precum lesinuri, meningita sau demensa, acestea au fost interzise de guvernul american.

Dieta cu vata a fost foarte populara printre modelele disperate sa-si mentina silueta pentru a ramane in top. Pentru a uita de foame, tinerele obisnuiau sa inghita un ghem de vata cu zero calorii si cu un gust chiar grozav, daca iti place gustul de „nimic”.

 
sursa: girly

Adauga un comentariu