Diverse

Cele mai ciudate muzee din lume

Publicat: 05 feb. 2011

In orice oras mare din lume se gaseste cel putin un muzeu de istorie, de stiinta ori de arta. Totusi, exista si cateva muzee cu un specific cel putin bizar.

Aceste muzee nu doar ca stimuleaza imaginatia, dar atrag si atentia si curiozitatea turistilor. Top 10 list a realizat un top al celor mai ciudate muzee din lume.

Muzeul Creioanelor Cumbria, Anglia, ocupa primul loc al clasamentului. Acesta este gazduit de o fabrica de creioane, iar vizitatorilor muzeului li se ofera ocazia sa intre in replica unei mine de grafit si sa afle lucruri despre istoria creioanelor.

Muzeul Artei Proaste – Dedhan – Massachusetts este cunoscut si sub numele de MOBA, insa nu trebuie confundat cu fratele sau din New York, MoMA, sau muzeul de arta moderna. Muzeul de Arta Proasta a adunat o colectie de aproape 400 de piese, iar galeria principala este situata in fata toaletei barbatilor.

Una dintre cele mai populare piese, Atletul, este un desen realizat in totalitate din creioane colorate si pixuri. Imaginea reprezinta un olimpian antic cu o toga roz, care tine un discurs. Una dintre cele mai bizare piese reprezinta o femeie care priveste inainte, incruntata, tinand intre maini capul unui cal.

Muzeul Gandacilor Celebri se afla intr-un magazin de pesticide si prezinta o multime de exponate de gandaci atat vii, cat si morti. Exista de asemenea si o colectie de obiecte de „arta” realizate din gandaci morti.

Muzeul sfaturilor medicale indoielnice are o colectie impresionanta de instrumente amuzante, ingrozitoare sau fara nicio logica. Printre exponate se numara „incalzitorul pentru prostata”, „invartitorul rectal”, dar si alte sute de masinarii ciudate. Muzeul a fost inchis dupa ce fondatorul sau, Bob McCoy, s-a pensionat, insa obiectele au fost donate Muzeului de Stiinta din Minnesota.

Muzeul Lenjeriei de Vedeta se afla in Bruxelles, Belgia, fiind numit si „Musee du Slip”. Institutia expune lenjerie intima purtata de vedete.

Exponatele includ o pereche de tanga care-au fost purtati de porn-starul Brigitte Lahaie si o pereche de boxeri ce au apartinut ministrului belgian de finante Didier Reynders. Piesa de rezistenta este un portret al lui Nicholas Sarkozy imbracat ca Napoleon si cu o pereche de chiloti pe cap.loading...

Adauga un comentariu