Carte

Cele mai ciudate si comice titluri de carti

Publicat: 24 feb. 2013
3
Titlurile mai multor volume din Marea Britanie concureaza pentru Premiile Diagram, aflate la cea de-a 35-a editie, care recompenseaza cuiudateniile si umorul involuntar. Distinctia este decernata anual de revista britanica The Bookseller.
Printre volumele nominalizate la Premiile Diagram se afla “In God’s Doodle: The Life and Times of the Penis” (“Mazgaleala Domnului: Viata si faptele penisului”) de de Tom Hickman, “Goblinproofing One’s Chicken Coop” (“Cum sa-ti protejezi de goblini cotetul de gaini” de Reginald Bakeley, “How Tea Cosies Changed the World” („Cum au schimbat lumea învelitorile pentru ceainice”) de Loani Prior, “How to Sharpen Pencils” (“Cum sa ascuti creioane”) de David Rees, “Lofts of North America: Pigeon Lofts” (“Mansarde din America de Nord: Mansarde pentru porumbei”) de Jerry Gagne.
Anul trecut, volumul “Cooking with Poo” a castigat premiul Diagram pentru cel mai ciudat titlu de carte, distinctie decernata anual de revista britanica The Bookseller. Cartea „Cooking with Poo” („Sa gatim cu Poo”) este scrisa de bucatareasa-sefa din Bangkok Saiyuud Diwong. Femeia este poreclita „Poo”, cuvant care in limba thailandeza inseamna „crab”, dar care in engleza este varianta pe care o folosesc de obicei copiii pentru „caca”.
Printre volumele nominalizate in anii anteriori s-au numarat „Estonian Sock Patterns All Around the World” („Tipare de sosete estoniene in toata lumea”), „The Mushroom in Christian Art” („Ciupercile in arta crestina”) si „Managing a Dental Practice the Genghis Khan Way” („Cum sa faci afaceri ca dentist in stilul lui Ginghis Han”).
Anul acesta, castigatorul premiului pentru cel mai ciudat titlu de carte va fi anuntat pe 22 martie.
Adauga un comentariu