Magazin

Cele mai ciudate superstitii din lume

Publicat: 05 mart. 2017
1
Superstitiile exista de cand lumea si nu par a da inapoi nici in aceasta era a gandirii rationale si a tehnologiei. Unele dintre ele sfideaza ratiunea, altele par de-a dreptul scandaloase si de neacceptat, unele sunt nevinovate sau haioase, dar toate raman adanc inradacinate in credinta populara.
Cele mai ciudate superstitii din intreaga lume:
 
1. In Polonia, se spune ca daca o femeie insarcinata se uita in foc pentru prea mult timp, va naste un copil roscat.
2. Albanezii cred ca daca iti treci matura peste picior cand faci curat, sotul iti va muri curand.
3. In Peru exista credinta conform careia daca o femeie gateste cand este la ciclu, mancarea se va strica.
4. Locuitorii din Tara Galilor cred ca nu trebuie sa iti incrucisezi niciodata degetele de la ambele maini, sau vei anula norocul.
5. Libanezii au o multime de superstitii. Ei cred nu ii poti inmana cuiva o solnita, decat daca ai asezat-o pe masa in prealabil. De asemenea, nu poti face curat sau schimba asternuturile decat la trei zile dupa ce ti-au plecat vizitatorii.
6. In sudul Italiei exista credinta potrivit careia, inainte sa pleci intr-o calatorie, la un examen sau sa faci ceva considerat riscant, trebuie ca o persoana in varsta sa iti puna niste sare in pantofi, in buzunare, sau in varful capului.
7. In tarile din Estul Mijlociu se spune ca nu trebuie sa iti duci niciodata copilul nou nascut in zone umbrite de copaci, noaptea. Daca faci asa ceva, spiritele padurii vor intra in trupul micutului.
8. Cultura chineza interzice darurile sub forma de ceasuri sau pantofi. In limba chineza, cuvantul ceas suna ca sfarsit, asa ca daruindu-i cuiva un ceas ii prevestesti sfarsitul. Daca ii daruiesti o pereche de pantofi, ii spui acelei persoane ca vrei sa iasa din viata ta.
9. Italienii cred ca daca probezi o rochie de mireasa fara sa fii logodita, vei avea parte de sapte ani de sex prost.
10. Exista o superstitie evreiasca potrivit careia, daca stranuti, trebuie sa te tragi de urechea stanga.
11. In anumite zone din Africa, se spune ca daca  vezi o bufnita, vei muri.
12. In credinta indiana, nu ai voie sa ii inmanezi cuiva un cutit su o foarfeca, sau vei ajunge sa te certi cu acea persoana.
13.  O superstitie din Lituania spune ca nu poti deschide usa locuintei cuiva, daca nu il cunosti de cel putin sapte ani.
14. Filipinezii cred ca nu trebuie sa te duci direct acasa de la o inmormantare. Daca faci asta, vei aduce ghinionul si nenorocirea in viata ta.
15. In Coreea, oamenii cred ca daca visezi porci o sa castigi bani. Daca visezi ca ti-ai pierdut un dinte, o ruda iti va muri in curand.
16. In Islanda, daca ii daruiesti cuiva un cutit, acea persoana trebuie sa iti dea un penny, pentru a nu se taia prietenia.
Citeste si: „Piatra dracului”, pariul dintre diavol si Dumnezeu care a ingrozit romanii
17. In mai multe zone din India, se spune ca vei avea ghinion daca iti tai parul sau unghiile intr-o zi de Joi.
18. Japonezii cred ca daca fluieri noaptea, vei fi  muscat de un sarpe.
19. In Iran, cand o fata are menstruatie pentru prima data, trebuie sa isi bage mainile in orez, pentru a avea noroc.
20. Grecii cred ca baietii nu trebuie sa se tunda niciodata cand este luna plina, sau vor ajunge cheli.
Adauga un comentariu