Actualitate

Cele mai eficiente trucuri pentru spălatul hainelor. Aceste sfaturi îți sunt de mare ajutor

Publicat: 19 nov. 2020
Trucuri pentru spălatul hainelor
Multă lume consideră că spălatul hainelor este una dintre cele mai plictisitoare activități de uz casnic

Trucuri pentru spălatul hainelor. Mașina de spălat aproape că nu lipsește din nicio casă, iar această activitate poate fi chiar distractivă. De asemenea sunt multe detalii cărora nu le dăm atenție atunci când spălăm articolele vestimentare. Iar acest lucru poate dăuna hainelor sau chiar mașinii de spălat.

Cu siguranță, multă lume consideră că spălatul hainelor este una dintre cele mai plictisitoare activități de uz casnic. Și totuși nu putem scăpa de aceasta. Deși progresul a ajuns pe cele mai înalte culmi, iar cercetătorii în domeniu dezvoltă noi și noi inovații, precum mașina de spălat care poate fi controlată prin Internet, acest proces nu devine mai distractiv. Biroul american de Statistică a Muncii a estimat că femeile pierd cu pusul la spălat în medie 17 minute pe zi. În cele ce urmează vom prezentăm câteva trucuri care pot reduce în mod semnificativ timpul petrecut cu această ocupație considerată plictisitoare.

Trucuri pentru spălatul hainelor

1. Utilizează un agent de clătire pentru curățarea mașinii de spălat. În caz contrar, durata de viață a acesteia va fi redusă. Poți face acest lucru chiar și cu apă de gură. Pur și simplu adaugă 1/2 ceașcă de lichid în recipientul pentru detergent și rulează un ciclu complet de spălare. Astfel, dispar mucegaiul, bacteriile dăunătoare și mirosul neplăcut.

2. Folosește pungi pentru spălarea șosetelor. Acestea sunt indicate pentru spălarea articolelor vestimentare mici, cum ar fi șosete sau lenjerie.

3. Hainele nu trebuie ținute prea mult la uscat. Și aceasta deoarece va fi dificil să calci hainele care complet uscate. Așadar, este mai bine să calci haine ușor umede.

4. Adaugă un pic de șampon la spălare. Acest produs poate restaura hainele și dimensiunile originale ale hainelor uzate.

5. Nu folosi balsam la rufele albe. Și aceasta deoarece balsamul interferează cu înălbirea. În cazul acestor articole mai bine adaugi oțet în loc de balsam.

6. Hainele care trebuie spălate nu trebuie sortate după culori, ci după densitatea materialului. Excepție de la această regulă fac doar rufele albe, care trebuie spălate separat.

7. Folia de aluminiu te scapă de electrizarea hainelor. Așadar, pune în cuva mașinii, când speli rufe, câteva bile din folie de aluminiu și ai scăpat de această problemă.

Cum scapi de petele dificile

8. Spuma de ras îndepărtează urmele de machiaj de pe haine. Aaugă pe pată și apoi spală articolul manual sau în mașina de spălat.

9. Șoșetele murdare se spală cu apă rece, și aceasta deoarece majoritatea contaminanților de pe ele sunt de origine proteică, de exemplu transpirație. Iar spălarea la temperaturi înalte face ca murdăria să rămână pentru totdeauna în fibrele țesutului.

10. Scapă de petele dificile cu un uscător de păr. Urmele de iarbă, pământ ori suc dispar ușor dacă detergent lichid pe pată și încălzești locul cu uscătorul de păr.

11. Șepcile ar trebui spălate în mașina de spălat vase, dacă nu vrei să își piardă forma originală.

12. Prosoapele te ajută să usuci rufele mai repede. Adaugă printre rufe prosoape uscate înaintea ciclului de stoarcere și vei fi mulțumit de rezultat.

Așadar, toate aceste trucuri pentru spălatul hainelor îți vor ușura această activitate care a devenit o rutină plictisitoare în zilele noastre…

Adauga un comentariu