Lifestyle

Cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate

Publicat: 28 oct. 2020

Modul în care mersul pe jos, activitatea fizică și purtarea unei genti vă afectează spatele și ce trebuie să faceți pentru a-l menține sănătos. Spatele este în primul rând coloana vertebrală. Pentru ca el să nu obosească, să fie supraîncărcat și bolnav, trebuie să încercăm să prevenim dezechilibrele și asimetriile din corpul nostru, care sunt deseori provocate de modul de viață modern. Pentru a verifica dacă aveți dezechilibre și asimetrii și pentru a le evita, este important să acordați atenție următoarelor lucruri din viața noastră de zi cu zi:

Felul în care mergem

Când mergeți, rulați de la călcâi până la picioare. Îndreptați omoplații în jos și coroana în sus. Simțiți omoplații și ambele părți ale bazinului și asigurați-vă că, atunci când mergeți, se mișcă simetric. Urmăriți includerea perechilor opuse de membre în procesul de mers: pas cu piciorul stâng – mâna dreaptă merge ușor înainte, pas cu piciorul drept – mâna stângă merge înainte. Acordați atenție înclinării înainte sau înapoi a trunchiului. Este important să nu uităm de poziția corectă a capului: nu ar trebui să existe tensiune în gât. Folosiți-vă mai mult mușchii fesieri în procesul de mers pe jos – în timp, acest lucru va deveni un obicei. Și cel mai important, faceți toate acestea cu plăcere și fără stres.

Modul în care transportăm genți și diferite greutăți

Cel mai bine este să preferați un rucsac decât o geantă cu un singur umăr. Acest lucru va evita asimetria și stresul inutil pe orice parte a corpului. Tensiunea musculară pe o parte duce la distorsionarea întregului corp. Și acest lucru, la rândul său, poate duce la sindromul durerii, deteriorarea mobilității generale și osteocondroză.

Rucsacul eliberează brațele și umerii, care trebuie să participe pe deplin la procesul de mers. Dacă sunt strânse sau asimetrice, atunci în timp, acest lucru poate duce la probleme la nivelul gâtului, brâului de umăr, pieptului și poate afecta treptat întreaga coloană vertebrală.

Pentru a vă testa pentru asimetrie în brâul de umăr, încercați să atârnați geanta pe un umăr pe care nu sunteți obișnuiți să o purtați și, dacă cade și vă simțiți disconfort, înseamnă că unul dintre umeri este ridicat și are tonus muscular crescut.

Felul în care stăm

Cea mai mare deteriorare a coloanei vertebrale vine de la presiunea de a sta mult timp pe o suprafață dură . Cât de des este posibil, găsiți o oportunitate de a sta în picioare, de a merge, de a vă întinde, de a vă apleca înainte și în lateral și, de asemenea, gândiți-vă la o alternativă la un scaun obișnuit. În birou, puteți folosi un scaun ortopedic, iar acasă să stați pe un fitball.

Ce fel de activitate fizică avem

Rutinele zilnice, chiar dacă munca dvs. este legată de activitatea fizică sau vizitați sala de sport, formează un stereotip muscular. Adică corpul se obișnuiește să facă același lucru. Aceiași mușchi sunt întăriți, în timp ce mulți alții sunt importanți și poate chiar mai importanți pentru sănătate, mușchii nu primesc deloc nicio sarcină.

Antrenamentul dvs. ar trebui să fie structurat astfel încât mușchii și articulațiile să funcționeze în paralel. Poate fi gimnastica elementară, în care vor exista exerciții de forță, elasticitate și relaxare musculară, dar o veți face în fiecare zi timp de cel puțin 10 minute o dată, și de preferință de două ori pe zi.

Este și mai bine dacă găsești activități depline pe placul tău, cărora vrei să le dedici timp în mod regulat. Acesta poate fi fitness, yoga, alergare, nordic walking sau Pilates, care implică secvențe complexe care lucrează uniform toți mușchii, ceea ce are un efect benefic atât asupra sănătății spatelui, cât și asupra aspectului, bunăstării generale, stării de spirit și chiar somnului.

Tags:
Adauga un comentariu