Destinatii turistice

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos – FOTO

Publicat: 18 mai 2020
Cele mai frumoase locuri din Zakynthos
apus de soare

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos. Grecia este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţa de la Marea Mediterană. Dintre miile de insule greceşti, una dintre ele este de o frumuseţe uluitoare. În rândurile de mai jos vă arătăm care sunt cele mai frumoase locuri din insulă grecească Zakynthos.

Despre insula Zakynthos

Denumită de veneţieni, “Îl fiore di Levante”, care se traduce prin “floarea estului”, insula Zakynthos este una dintre cele mai iubite insule elene. Zakynthos face parte din grupul de insule Ioniene, având în jur de 123 km de coastă. Pe insula poţi ajunge în principal cu avionul. De asemenea există posibilitatea să ajuncu cu autocarul sau cu maşina personală. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Zakyntos este începând cu luna mai şi până la sfârşitul lui septembrie. În această perioadă temperaturile sunt ideale, respectiv 30 de grade, iar şansele ca să ai parte de zile ploioase sunt aproape de zero. Chiar şi în celelalte anotimpuri insulă este asaltată de mii de turişti, asta în condiţiile în care temperaturile de aici încep să scadă. Această întindere de apă din Marea Mediterană mai este cunoscută şi pentru ţestoasele Caretta Caretta, care îşi depun ouăle pe plajele de aici.

Pe lângă numeroasele plaje idilice, apele cristaline şi peisajele de vis, insula Zakyntos are multe de oferit turiştilor.

Epava de pe plajă Navagio

Una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia este Plajă Navagio. În ultimii ani această adevenit una dintre cele mai căutate plaje din întreaga lume. Înconjurată de pereţii albi de stâncă, cu nisipul auriu care străluceşte sub razele soarelui şi apa cristalină azur, Navagio este un colţ de rai. Plajă este renumită pentru epava unui vapor care care făcea transport ilegal de ţigări şi care a eşuat aici în 1983. Epava navei se afla chiar pe plajă şi este de asemenea unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din insula. Pe plajă poţi ajunge doar cu barca, când marea este liniştită şi bărcile pot intra în golf. Plecările se organizează din portul Skinari, Agios Nicholaos şi Porto Vromi. Totodată pentru a admira întreaga panoramă, plajă poate fi văzută de sus, de la punctul de belvedere.

Peşterile albastre din Zakynthos

Aceste obiective turistice din insula pot fi admirate în cadrul unor tururi organizate sau pe cont propriu, cu barca. Peşterile se întind de-a lungul ţărmului de nord-vest al insulei, între Agios Nikolaos şi Skinari Cape. Albastrul apei se reflectă maiestos pe pereţii de stâncă, de unde şi denumriea de “Peşterile Albastre”. Cel mai uşor mod de a vizita aceste formaţiuni geologice spectaculoase este cu cu barca însă pot fi făcute şi scufundări în acest loc.

Cele mai frumoase locuri din Zakynthos. Porto Limnionas

Porto Limnionas, care se prezintă sub forma unui fiord, este un loc bine ascuns din insulă, mai puţin vizitat de către turişti. Aici accesul se face cu maşina pe drumul care trece de satul Agios Leon. Există o parcare amenajată, apoi turiştii trebuie să coboare câteva trepte de piatră, pentru a ajunge la acest fiord. Peisajul este unul de vis, culoarea apei fiind de un albastru pur iar natura de aici este una destul de sălbatică.

Trecătoarea Kampi

Aceast loc este unul dintre cele mai frumoase locuri din Zakynthos. Întreaga regiune este una presărată cu sate pitoreşti unde locuitorii păstrează specificul tradiţional iar ocupaţia lor este creşterea vitelor şi diferite meşteşuguri populare. Shiza este o stâncă de unde poate fi admirat un superb apus de soare şi o panoramă impresionantă asupra Mării Ionice şi a Golfului Pescăruşilor.

Adauga un comentariu